Kvinner og politikk

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Meninger 

Se deg omkring. Hvor mange kvinner ser du som er i lederposisjoner i politikken? Både på lokalt og nasjonalt nivå.

Hvorfor er ikke kvinner mer aktive i politikken spør noen. Vi har vansker med å rekruttere kvinner, spesielt yngre kvinner sies det også. Hvorfor er det egentlig slik? For meg er svaret meget enkelt. Man trenger slett ikke å være rakettforsker for si noe om det. Det handler rett og slett om at samfunnet ikke har oppnådd en slik likestilling som den burde være. Det er ikke rom eller respekt nok for at kvinner skal kunne satse i politikken. Det er ikke akseptert at kvinner gjør karriere mens mennene må være hjemme og skjøtte hus , barn og heim og alt det måtte innebære. Det er rett og slett ikke likestilling verdig nok i mine øyne. Og som kvinne må man fortsatt kjempe mot det som etter mitt skjønn er « gubbevelde» i alle partier. Så en dårlig likestilling og « gubbevelde» er en dårlig kombinasjon for oss kvinner. Vi kommer ikke utenom at det i alle partier er « gubber» som både blir frontfigurer, «gubber» som rekrutteres inn og « gubber som driver et maktspill uten like for å komme i posisjon.

Det finnes helt sikkert kvinner også som driver både maktspill og utøver maktarroganse. Men jeg vil påstå at jeg har tilgode å se at kvinner i større grad blir frontet som lederskikkelser på lik linje med menn.

Kulturen som var på 1900 tallet og årene før har vi altså ikke klart å få endret godt nok til at kvinner og menn blir likestilt i politikken.

Og så spør vi oss hvorfor det er så vanskelig å rekruttere kvinner inn og være aktive i politikken?

Det hjelper ikke å ha vilje nok til å ha et ønske om å drive med politikk og ikke maktspill hvis man er kvinne. Noen av oss ønsker faktisk å holde på med POLITIKK og ikke dette maktspillet om posisjoner. Når spillet om posisjoner tar alt fokuset , så kan det være nok til at noen gir seg med politikk som kunne ha gjort karriere med bakgrunn i erfaring og kompetanse. Det kan være nok til at noen ikke engang gidder å bli aktivt med selv om de har lyst.

Slipp til kvinnene, « dyrk « deres gode egenskaper på lik linje med mennene. La de få tillit til å skjøtte posisjoner de er egnet til på lik linje med menn. Så kanskje vi kan få flere kvinner inn i politikken. Og at vi kan drive POLITIKK og ikke fortsette med et « gubbevelde» bestående av maktspill om posisjoner.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags