”Ingen straff er streng nok for å stjele kroppen til et annet menneske ”

Kvinnedagen er også i 2018 en viktig merkedag. Vi har det godt her i lille Norge, men mye kan bli bedre.

#metoo-kampanjen har synliggjort at seksuell trakassering forekommer over alt. Her har vi en lang vei å gå. Ungdommer opplever det i skolehverdagen, flere servitører opplever det daglig. Husk at kvinnene er døtre, søstre og mødre. Skjerp dere !

Mange tenåringsjenter og kvinner lever med trusler om hevnporno. Nakenbilder spres over sosiale medier oftere enn vi tror. Tenåringsjenter blir kalt horer eller løse, hvis de har flere sexpartnere. I guttegjengen gir det status. Når skal dette endre seg ?

Russetiden er rett rundt hjørnet. Vi må nok i år igjen høre om voldtekter på russetreff. Nei betyr nei! Lær deg det, for faen. Vi må nok i år igjen også høre om de grusomme sangene med vulgære tekster. Jeg blir stemplet som moralpoliti fordi jeg mener at alle fjorårets låter var søppel. Boikott sanger som oppfordrer til voldtekt !

Når det kommer til voldtektssaker, så blir jeg rasende. Alt for mange voldtektsmenn lever fritt. Det stilles spørsmålstegn ved offerets bekledning og hvor mye hun aktivt sa "nei”. Hemsedalsaken har brent seg fast i minnet. Gjerningsmennene går fri etter åpenbar gruppevoldtekt. Mange kvinner vegrer seg for å anmelde, fordi de vet at det ikke kommer noen vei. Ingen straff er streng nok for å stjele kroppen til et annet menneske !

Engasjerte og sterke kvinner har kjempet for de rettighetene vi nyter godt av i dag. Rettigheter som vi ser på som en selvfølge. Likevel ønsker jeg meg et enda mer likestilt samfunn. I det perfekte samfunnet er alle mennesker likeverdige uansett kjønn, legning, etnisitet eller arbeidsevne. Mange kvinner i verden nektes utdanning.

Det finnes departementer som er blottet for kvinner i toppen.

Få av Norges største bedrifter er ledet av en kvinne.

Men, vi har en kvinnelig statsminister !

Folk skal ikke utnyttes av det offentlige arbeidsmarkedet ved å jobbe ufrivillig deltid. «Lovfestet rett til heltid – nei til midlertidige jobber» Alt for mange har midlertidige stillinger eller engasjementer, som ender i arbeidsløshet. Mange kvinner stiller fortsatt svakt i arbeidsmarkedet på grunn av graviditet eller små barn. Hvorfor skal du ansette henne, når du kan ansette han som er barnløs ?

Vi snakker om at barna ikke må starte for tidlig i barnehagen, samtidig som det kommer sterke signaler om at kontantstøtten må bort. Her kan vi ende opp med en mammabande som blir hjemmeværende, uten lønn, fordi de mener at den lille på åtte måneder, ikke er gammel nok for barnehagen. Mammaen vil kanskje begi seg ut i jobbsøkerjungelen etter hvert, men vil med stor sannsynlighet kun få tilbud om deltid.

Vi må ikke akseptere at det skal være mer naturlig for oss å jobbe deltid. Hvorfor må vi komme dårligere ut av det den dagen vi skal nyte pensjonisttilværelsen? Gi oss mødre en sjanse !

Kjære jente, kjære kvinne, kjære mor, kjære søster- Gratulerer med kvinnedagen. Vi undervurderer våre egne oppnåelser. I dag skal vi feire det vi har klart å oppnå. Hurra for alle kvinner ! Vimå fortsatt kjempe for å utjevne forskjellene, men mange kamper er kjempet og vunnet. Hev hodet og vær stolt.