Gå til sidens hovedinnhold

Julekonsert i Gjøvik kirke

Artikkelen er over 4 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

OA-nett lørdag hadde et oppslag fra vår konsert med Julenatt i Gjøvik kirke sist fredag med Trine Rein, Gaute Ormåsen, Christian Ingebrigtsen, Frøydis Grorud og undertegnede. Jeg lurer på om dette var et forsøk på anmeldelse eller beskrivelse av konserten?

Journalisten bruker overskriften «De så ut som de kom rett fra eller skulle på julebord ...». Hva mener han her? Har journalisten begynt som motereporter? Bør vi se sjuskete ut for å holde julekonsert? Jentene har kjole og gutta dress med skjorte uten slips. Ganske vanlig på julekonserter og konserter for øvrig.

Mitt første inntrykk er at dette er et slett håndverk fra OAs journalist Frode Hermanrud. Etter å ha kommunisert med Hermanrud får jeg beskjed om at dette ikke er en anmeldelse men kun en registrering. Hva er kriteriene for dette? Hvis det er ment som en objektiv info om at det har vært konsert i området forundres jeg veldig av journalistens forutinntatte holdninger som preger artikkelen. Han var innom i noen minutter, tok et bilde og nevner at hele konserten virker «kårny høytidelig ... «

Vi jobber mye med konserten gjennom hele året og noe av det viktigste er å bygge opp dramaturgien slik at det bl.a. blir variasjon. Når Hermanrud baserer sine uttalelser på de tre/fire første sangene blir det hele respektløst og uverdig.

Slik jeg oppfatter artikkelen har journalisten bestemt seg på forhånd at han ikke liker konseptet vårt. Da synes jeg kanskje han bør holde seg hjemme og at avisen sender en journalist som kan «registrere» uten å fargelegge som om han var elev på SFO.

Jeg vet også fra tidligere anledninger at mange ofte ikke kjenner seg igjen, eller forstår at de har vært på samme konsert, når Hermanrud skriver sine anmeldelser. Dette synes jeg ikke en seriøs avis som OA er tjent med.

Ved senere anledninger anmoder jeg OA om ikke å sende Hermanrud der hvor jeg er på jobb i hvert fall. Dårligere håndverker i avisbransjen har jeg ikke vært borti.

Dette er kun ment som en registrering!

Kommentarer til denne saken