Kongens tale!

Kong Harald

Kong Harald

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Meninger 

Det er alltid hyggelig og inspirerende å høre Kong Haralds nyttårstale. I år var den mer enn god, og jeg vil takke Kongen for den framtidsrettede talen, og de sterke ordene han brukte om mobbeproblemet i landet vårt. Det var også givende å høre han tale om alle de unge med psykiske vansker, og som går med selvmordsplaner. De er dessverre så altfor mange!

Kongen snakket om sitt møte med en ung kvinne på Lillehammer i sommer, der han refererte følgende hva kvinnen sa: « Jeg ønsker meg et samfunn der vi tør å se hverandre inn i øynene og si: her er jeg, og jeg bryr meg om deg». Kong Harald gjorde det klart at han kunne ikke mere mer enig. På denne enkle måten kan vi faktisk redde liv, uttalte Kongen.

Han uttalte at «jeg har snakket mye om mobbing gjennom årenes løp- og jeg har ikke tenkt å gi meg». Han mente at vi bare kunne bestemme oss for at i Norge skal vi ikke mobbe hverandre. Kongen mente også at alle har vi noe godt i seg, også de som mobber og som trakasserer andre- enten det er gjennom ord eller handling. Han trodde også at den sterke viljen som bærer oss kan også brukes til dette: «Å bestemme seg for å slutte å mobbe, og oppføre oss ordentlig mot hverandre.

Kongens tale om mobbing er en sterk støtte til både mobbeforeningen og til Stiftelsen Rettferd for taperne som siste år satte inn en veldig kamp for å bekjempe mobbingen. De må føle Kong Haralds tale som en sterk påvirkning til å øke kampen mot dagens mobbing i samfunnet! Jeg håper og tror, at ikke minst taperforeningen, kan ta kongens ord til seg, og øke kampen mot mobbingen.

Det er i første omgang ikke nødvendig å se utover hele landet, men å gripe fatt i mobbeproblemet på Vestoppland og hele Oppland for den saks skyld. Men taperforeningen må også se hele landet som en stor misjonsmark i arbeidet med å bekjempe mobbingen. Noe jeg tror de også gjør. Jeg ønsker som Lille- hammer-kvinnen, å slutte meg til hennes uttalelse slik: «Jeg ønsker meg et samfunn der vi tør å se hverandre inn i øynene og si: Her er jeg, og jeg bryr meg om deg». Godt nyttår, og takk til Kong Harald!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags