Jo flere vi er sammen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDet stunder til folkeavstemning om kommunegrenser. Sist grensene ble endret i vårt område var i 1964. Da ble bygda mi en del av Gjøvik.

Jeg bor i Biri Øverbygd. I 8 år har jeg daglig reist ut av Gjøvik kommune, gjennom Lillehammer til Øyer kommune og mitt arbeidssted Tingberg. Avstanden er 40 minutter i kjøretid.

Da min bestefar på 50-tallet bygde huset jeg nå bor i, reiste han nesten daglig på motorsykkel videre oppover Øverbygdsveien, igjennom Stumlia til Dempa der han arbeidet. Det tok sin tid, og på vanskelige vinterdager valgte han å overnatte på Dempa framfor å legge ut på den strevsomme hjemreisen.

Verden har endret seg mye på 50–60 år, inkludert hjembygda mi. I dag er Gjøvik, Vestre Toten, Østre Toten, Nordre Land og Søndre Land en naturlig del av ett handels- og arbeidsmarkedet. For mange er dette markedet enda større der både Lillehammer, Ringsaker og Hamar også er med. Et felles handels- og arbeidsmarked bestående av ca. 170 000 innbyggere.

Det snakkes mye om fraflytting i Innlandet, men mjøsregionen ser ikke mye til det. Tvert imot er det en rivende utvikling på gang, med etablering av stadig nye handelsbedrifter og arbeidsplasser.

I dette levende og pulserende systemet kommer kommunegrensene inn som et forstyrrende element. Med forskjellige regler for næringslivet og ikke minst; med en eiendomsskatt som er svært varierende. Å fjerne disse grensene vil sørge for like gode forhold for alle. Da kan vi lage felles regler, effektivisere administrasjonen og styrke tjenestetilbudene (eldreomsorg, skole, barnehage etc.).

Men selv en sammenslåing vil ikke hindre folk i å velge politikere i framtiden som vil bygge ned tilbud som vi andre vil bygge opp. Det vil i framtiden være like viktig som nå å velge de riktige politikerne som gir oss de riktige løsningene.

Derfor håper jeg du støtter meg og stemmer ja 30. mai, ja til sammenslåing av Gjøvik, Østre Toten og Vestre Toten til det beste for bygdene våre og det felles handels og arbeidsmarkedet vi alle tilhører.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags