Gå til sidens hovedinnhold

Ja til tettere samarbeid

Artikkelen er over 5 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I følge kommunebarometeret, som angir hvor gode tjenester som kommunene gir oss, ligger Gjøvik på en hederlig 91. plass blant de vel 400 kommunene her til lands. Det betyr at mye er bra, men at vi også har en del å strekke oss etter.

For eksempel må vi innenfor barnevern, sosial, saksbehandling og helse gjøre tiltak for å bedre situasjonen. Østre Toten ligger bedre an på barometeret, på en 60. plass. Vestre Toten er på 303. plass. Jeg har noen tanker og ideer om hvordan vi skal kunne bedre oss på Gjøvik, og jeg tror sikkert mange som bor på Østre Toten og Vestre Toten har tanker om hvordan de bør løse tingene framover.

Dersom Totenkommunene ønsker et samarbeid med oss på Gjøvik om ulike oppgaver, skal jeg gjøre alt jeg kan for å få til det. Vi i Senterpartiet på Gjøvik har allerede foreslått en rekke tiltak som vi kan samarbeide om. Men kommunestyret har sagt de ønsker en sammenslåing i stedet. Vi mener fortsatt mye er uprøvd i samarbeidets ånd. Derfor vil vi stemme nei til sammenslåing av Gjøvik og Toten-kommunene, men si ja til et tettere samarbeid om utviklingen av våre tjenester i årene som kommer.

Kommentarer til denne saken