Igjen kommer det et lite pip fra grasrota – fra Biristrand

Vignettfoto

Vignettfoto

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

MeningerUndertegnede har i mange år reagert på dårlig distriktspolitikk i egen kommune. Derfor til spørsmålet som er aktuelt i dag nemlig; Skal vi eller skal vi ikke slå oss sammen med Østre og Vestre Toten til en storkommune? En ting er sikkert. Når det spørsmålet igjen er kommet på agendaen blir det nok å leke med og bruke krefter tid og penger på for ordførere, alle politikerne, for noen av oss med sneven av skrivekløe og ellers alt folkesnakket i ulike sammenkomster. Så endelig til det jeg har tenkt på helt siden jeg leste Herr Ivar Solums innlegg i OA: «Du tar kaka Torvild Sveen».

Du må unnskylde meg Herr Solum hvis jeg blir fristet til å sitere eller bruke samme språket som du gjør i ditt innlegg om Torvilds helsides flotte innlegg 6. februar «En avtale om selvfølgeligheter».

Når du Herr Solum f.eks. skriver: «Hva er det lirer ut av deg her i OA 6. feb.? Hvilken fantastisk agenda har du som får deg til å tro på det du skriver? Det var da en guds lykke at den ene fra MDG reddet Torvild ut av ordførerstolen i 2015.»

Undertegnede synes faktisk ikke disse utsagnene dine, Herr Solum, er særlig sympatiske eller informative. Torvild har riktignok selv 17. feb. gitt deg svar med sitt innlegg «Jeg har trua på Gjøvik, Ivar.»

Alle ser jo at det er mye bra i Gjøvik by nå som universitetsby, flott kulturtrapp, varme i Storgata osv. Men dette gjelder sentrum. Alle som leser OA har gjennom mange år sett den kampen vi i utkantene av Gjøvik kommune, slik som på Biristrand, har kjempet for å beholde skolen vår, som er og har vært en god skole i 120 år.

Vi kjemper for igjen å få en barnehage nå til våre 45 barn under skolepliktig alder. Vi kjemper for mer utbygging på våre fantastisk fine mjøsutsikts tomter osv.

Pipet fra grasrota hører nok noen «fnys» fra enkelte lesere som tenker «Preik om Biristrand nå igjen».

Undertegnede er imidlertid ikke så naiv at jeg bare tenker Biristrand. Men det er mange som vet at alle utkanter i alle kommunene har de samme problemer. Vi ønsker ikke sammenslåing av kommuner, men at hver kommune bruker kreativiteten sin og midlene sine og utnytter alle muligheter de har både i byen og på landsbygda. Alle vet jo nå at sentraliseringen overalt, nå også innen jordbruket gjør jo at flukten fra landsbygda og inn mot byer og tettsteder bare øker og øker. Er dette en ønsket utvikling?

Skulle svaret bli nei etter folkeavstemningen (vi har jo demokrati må vite) er det ikke dermed sagt at ikke nabokommuner kan og bør samarbeide der det er naturlig og fornuftig uten bare å ha makt i tankene. Vi tror nemlig at ved sammenslåing blir utkantene bare enda mer utkanter uten noen innflytelse!

Så til slutt i dette innlegget: undertegnede oppfordrer – ja ber OA på det varmeste – om å trykke på nytt Torvilds innlegg om Intensjonsavtalen. Artikkelen er nemlig realistisk tvers igjennom. Den belyser med sine 20 avsnitt det essensielle for Kari og Ola hvis kommunesammenslåing blir en realitet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags