Gå til sidens hovedinnhold

Kommunereform – om å se inn i framtida

Artikkelen er over 5 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ole Aass har den 24. mai et «visjonært» innlegg i OA, vinklet ut fra sin evne til å se «fram i tida» – som han selv uttrykker det. Noe vi som er tilhengere etter hans oppfatning ikke evner. Vel, vel. Han har vel litt rett i dette siste, men jeg tviler vel litt på om han besitter så mye mer! Jeg vil ikke engang prøve å omvende Ole Aass, men jeg må tillates å komme med noen motargumenter.

Ø. Toten, V. Toten og Gjøvik utgjør en samlet bo- og arbeidsregion, og vil med sine særpreg utgjøre et kraftsentrum på innlandet. Tenk hva vi kan skilte med av industri, landbruk, utdannelse og handel! Alt i en samlet enhet. Med henimot 60 000 innbyggere vil en slik kommune ha en tyngde i forhandlinger både regionalt og nasjonalt. Tjenestene som utføres overfor innbyggerne, vil uansett skje der hvor folk bor. Men fagetatene må nødvendigvis bli mer robuste og faglig sterkere ved en sammenslutning.

Ole Aass er også redd for lokaldemokratiet ved større enheter, kanskje med færre valgte representanter. Jeg tror neppe det forrykker balansen særlig. Min erfaring er at mange partier avgjør internt i sine fora hvilke standpunkt de tar, og møter med bundet mandat! Det blir neppe mer demokrati av flere med det samme bundne mandat!

Kommentarer til denne saken