Nye fylkesmanns-embeter uansett

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

MeningerFylkesmannen i Oppland har vært av de ivrigste i klassen når det gjelder å følge opp den sentraliserende kommunereformen. I innlegg på innlegg, sist ved Sigrud Tremoen i de fleste aviser 22. mai, kan han fortelle om at «vi må tenke nytt» og «løse oppgavene på en annen måte enn vi gjør i dag». Til Tremoens opplysning kan jeg fortelle at vi som lokalpolitikere sammen med administrasjonen tenker nytt hvert eneste år. Hver eneste krone krever det, spesielt i en tid der de som styrer sentralt gir oss mindre å rutte med lokalt.

Vi må også se grundigere på hvordan vi organiserer vår øvrige offentlige sektor. Fylkesmann Sigurd Tremoen flyttet i fjor inn i splitter nye lokaler på Lillehammer sammen med sine 145 ansatte. På Hamar sitter det 132 årsverk under Sigbjørn Johnsens ledelse. Slå sammen disse administrasjonene. Totalt har disse to statlige kontorene vel 180 millioner kroner å rutte med.

Jeg oppfordrer Tremoen til å tenke nytt og løse oppgavene på en annen måte enn de gjør idag, særskilt de statlige oppgavene. For jo mer vi i kommunene kunne konsentrert oss om å skape god kvalitet i tjenestene i stedet for å rapportere til statlige koryfeer på Lillehammer, ville vi hatt mer å rutte med. En fylkesmannssammenslåing vil ikke løse alle utfordringer alene. Men det er en god start.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags