Stem Ja til èn Land kommune!

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevHer er Søndre Land Venstres viktigste grunner for å stemme JA ved folkeavstemningen om kommunesammenslåing med Nordre Land.

Avstemningen handler om hvor vi hører hjemme! Det er et flertall for kommunereform i kommunestyret i Søndre Land! Å stemme nei til kommunesammenslåing med Nordre Land er ikke et alternativ på sikt, det vil bare utsette en kommunereform for Søndre og Nordre Land. Vi har nå en historisk mulighet til å gjenskape Land kommune, vi bør ta den muligheten. Neste runde med kommunereform kan se helt annerledes ut!

Èn Land kommune vil stå bedre rustet for å bygge merkevaren «Land». Land er et historisk navn på vårt område som har vært i bruk sidene middelalderen.

Èn Land kommune vil ikke bygge murer mot noen. En Land kommune derimot vil være mer interessant for regionen.

Vår oppgave er å ta vare på vårt område, Nordre Land og Søndre Land, slik at vi kan utvikle næringsliv og kommunale tjenester basert på vår egen historie og kultur. Dette vil styrke Land, det vil også styrke regionen vår. Det som er bra for Land er også bra for GLT-regionen.

Ved å gå sammen til èn Land kommune vil vi styrke fagmiljøene, og det vil bli enklere å rekruttere fagfolk.

Ved å gå sammen til èn Land kommune vil det styrke hele den nye kommunen. Spesielt viktig er det at planavdelingen blir større og mer slagkraftig, dette vil styrke alle deler av Land fra Synnfjellet til Enger/Bjoneroa.

Èn Land kommune vil stå bedre rustet til å utvikle infrastruktur som bedre veger og høyhastighetsbredbånd.

Èn Land kommune vil få en større uttelling av StorOsloNord satsingen, gjennom økt tilgjengelighet via nye Rv4.

Èn Land kommune vil få større trykk på å utvikle attraktive bosteder, det vil få folk til å bli i kommunen samtidig som folk vil komme hit for å bo.

Èn Land kommune vil ha et større trykk på tettstedsutvikling av Dokka, Hov, Fall og Odnes, enn hva tilfellet er i dag.

Èn Land kommune vil stå bedre rustet til å utvikle grendene i Søndre Land som Landåsbygda, Fluberg, Vestsida, Trevatn, Halmrast og Enger, enn slik det er i dag.

Èn Land kommune står sterkere i å utvikle interkommunale tjenester sammen med sine naboer, enn slik det er i dag.

En kommunereform tvinger seg fram. Vi skal gå inn i fremtiden ved å gripe mulighetene nå, sammen med Nordre Land, i stedet for å bare å bli med på lasset når staten tvinger i gjennom reformen.

Godt valg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags