Gå til sidens hovedinnhold

Viktig å få flere til å ta buss. Så la oss beholde bussen vår da!

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Anne E. Thoresen i Oppland fylkeskommune skriver blant annet i sitt innlegg i avisen onsdag 13. desember at «de fortsetter satsingen på kollektivt». Og at «det viktigste miljøprosjektet er å få flere til å ta buss når de kan».

Jeg blir rett og slett en smule provosert her jeg sitter. Oppland er et stort fylke, og større skal det vel bli. Og enn så lenge hører jeg til i Oppland. Selv om jeg dog bor så langt sør i Oppland du kan komme, nemlig Harestua. Et tettsted sør i Lunner kommune som kanskje har størst pendlertetthet?

Selv om jeg bor på en liten plass her langt nede i Oppland forventer jeg at også vi er en del av Oppland fylkes satsingsområde når det gjelder buss. Det er ikke slik at alle kan ta tog. Hvis rute 153 Brandbu-Oslo legges ned, må vi som tar bussen enten ta tog/t-bane, eller tog/buss. Hvis det i det hele tatt er noe som korresponderer rimelig greit slik at en kan rekke jobben da, uten å måtte stå opp ennå tidligere enn det vi allerede gjør vi som ikke er beæret med å ha fleksitid, eller mulighet for hjemmekontor. Jeg tipper at de fleste velger bil. Men det blir neimen ikke billig etter hvert, med bom mellom Gran-Lunner, bom ved Gjelleråsen, bom der bommen i Oslo er i dag og i tillegg rushtid-tillegg og tillegg for dieselbiler på de verste forurensningsdagene. Hvis du ikke har skaffet deg el-bil da, eller skal skaffe deg det. For da har du jo noen fordeler i bommen. Så lenge det varer. 

Hvis det viktigste miljøprosjektet er å få flere til å bruke buss, så er vel første prioritet at det faktisk går buss da, eller? Jeg synes ikke nedlegging av en rute er noen god idé hvis  det er om å gjøre å få flere til å bruke buss. En rute som stadig flere bruker, som stadig flere får øynene opp for, til tross for kanskje litt laber markedsføring av tilbudet.

Lenge leve kollektiv-satsingen sier jeg.

Bevis at fylkeskommunen faktisk mener at de satser på buss. Legg om kursen og behold rute 153 Brandbu-Oslo/«Pendlerbussen».
 

Kommentarer til denne saken