Vær så snill og hjelp oss med å redde jorda vår, før det er for sent

Tekst til bilde nr 20050330-025:Det står dårlig til med jordas helsetilstand, er konklusjonen i en ny FN-rapport. (Foto: NASA) *** Local Caption *** Jorda

Tekst til bilde nr 20050330-025:Det står dårlig til med jordas helsetilstand, er konklusjonen i en ny FN-rapport. (Foto: NASA) *** Local Caption *** Jorda Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi som streiker bryr oss om det som skjer med klimaet, og vil endre det. Vi må stå til ansvar for det den generasjon før oss har gjort med planeten vår, vi må redde den før det er for sent.

«Det finnes en plan B, men ikke en planet B». Det var et av slagordene som ofte ble brukt på klimastreiken den 22.mars.

Jeg mener dette er et viktig tema fordi det er jorden vår, vi lever her og snart er den borte om vi ikke gjør noe. Vi mennesker produserer og slipper ut alt for mye CO2, derfor mener jeg at vi må kutte ned på kjøringen vår, fabrikkutslippene, og mye av det andre vi produserer hver dag. Grunnen til at jeg mener dette er at jorda vår begynner å bli ødelagt. Dyrene i havet og på land lider hver dag på grunn av oss, de surrer seg fast i søppel og spiser søppel. Når de spiser søppel samler det seg i magesekken på dyrene og de dør etter hvert.

Jeg mener at nå må vi gjøre noe snart, før det er for sent! Jorda vår er sliten av alt vi har gjort mot den, og snart klarer den ikke mer. Tenk på alt vondt vi har gjort dyrene på jorda, klarer du virkelig å ha det på samvittigheten din? Tenk deg nøye om før du skal til å kaste søppel i havet eller på bakken. Du dreper mange tusenvis av dyr på grunn av det! Selv en liten tyggis er skadelig. Vær så snill og hjelp oss med å redde jorda vår, før det er for sent! Tenk mer på klimaet!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken