Jeg forstår ikke hvordan enkeltpersoner kan stå fram og mene at de vet bedre enn FNs klimapanel

VITEN: – Jeg forstår ikke hvordan enkeltpersoner kan stå fram og mene at de vet bedre enn 800 forskere fra 85 land i FNS klimapanel, skriver artikkelforfatteren.

VITEN: – Jeg forstår ikke hvordan enkeltpersoner kan stå fram og mene at de vet bedre enn 800 forskere fra 85 land i FNS klimapanel, skriver artikkelforfatteren. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevFNs klimapanel består av rundt 800 forskere og eksperter og mange, mange medhjelpere, fra 85 land. De sammenfatter tusenvis av nyere forskingsrapporter som går på klima. Når vi velger å tro på deres rapporter, mener jeg vi bruker fornuft og logikk, og at vi har en faktabasert tilnærming til vitenskapen om klima og miljø. Jeg forstår ikke hvordan enkeltpersoner kan stå fram og mene at de vet bedre og at klimaendringene ikke skyldes utslipp og ikke er menneskeskapte. Den globale gjennomsnittstemperaturen de siste 30 årene har økt 1,05 grader siden førindustriell tid. 9 av de 10 varmeste åra har vært etter 2005.

Drivhusgassene er flere. Takket være vanndamp er jorda levelig. Uten den ville temperaturen vært 18 kuldegrader. Mengden vanndamp mennesker slipper ut er ubetydelig i forhold til det naturlige. Det er CO2 og metan vi må prøve å regulere. En kilo metan er minst 22x verre enn en kilo CO2 når det gjelder å holde på varmen. Det finnes masse metan lagret i myrer og frossen tundra. En ser at det øverste laget av permafrosten, for eksempel i det enorme Sibir, har begynt å smelte og metan siver ut. Skremmende!

Hva mener Jøran Ødegaard med at gassen ikke er en relevant drivhusgass fordi den «fungerer i et spekter som allerede er opptatt av andre drivhusgasser»?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags