Kjære Innlandsinnbyggere, nå skal dere!

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Atter en gang har det vært hallelujamøte. De ser inn i glasskula, mulighetene er uendelige. Det er så uendelig at det nærmest er umulig å sette sannferdige ord på hva som er så uendelig. Høyre-lederen prøver seg med en ny vri, «vi skal». Hva er det vi skal, Møllerløkken?

Styret i sykehuset innlandet har også hatt møtet. Ekstraordinært! Det fikk administrasjonen i Helse Sør-Øst, avisoppslagene og debattspaltene på sosiale medier, til å bruse i takt med strategiske uttalelser, oppsigelser og frivillige avganger. PR-stunt ved mjøsfoten begynner å bli en tradisjon blant usikre menn og kvinner.

I dag skriver vi onsdag dagen etter. Dagen etter at Bent Høye var på TV, og snakket. Hva sa han? Han sa ingen verdens ting som endrer noe som helst! Dagens målbilde presentert av Helse Sør-Øst samtykkes. Hva om utredningene ut over våren påpeker at målbildet og innholdet i konklusjonene må justeres, Bent Høie? Kanskje greit å ordlegge seg med «jeg samtykker» dagen etter på TV. «Vi har vedtatt i foretaksmøtet», kan vel slå tilbake for mulige endringer i planene, gjør det ikke?

Hvorfor vedtar ikke Bent Høie, og foretaksmøtet, at nytt Mjøssykehus skal bygges nær Mjøsbrua. Etter vedtaket er fattet så skriver vi ut et juridisk bindende foretaksdokument som Bent Høie på vegne av eier skriver under på. Hvor vanskelig kan det være? Å nei, det er ikke slik det fungerer. Vi skal, kan bare beordres en vei, ovenfra og ned.

Dette er også dagen etter at Helse Sør-Øst annonserer muntlig via sin informasjonsdirektør, at nytt Mjøssykehus skal bygges nær Mjøsbrua, hvis om, attesom, dersom ting er som det ser ut i dag. Hvordan ting ser ut etter at Helse Sør-Øst har matet programvaren med egeninteresser, økonomiske, faglige og samfunnsrelaterte problemstillinger, er noe helt annet.

Overhodet ingen ting er ferdig utredet og vedtatt, alt er bare et formidabelt toppstyrt teaterstykke. Når man trykker, «skriv ut dokument», kommer det ut akkurat det du har matet programvaren med. Så dumt og så enkelt er det. Hva det står på dokumentene den 01.06.2020, er det bare noen få i Innlandet som vet. Men de vet, dager etter at Anne Enger fikk sparken.
Ja da, nå skal vi. Vi skal følge toppstyrte reformer og omstillingsprosesser, visjonære og storslåtte tanker og ambisiøse fremtids målsetninger. Møllerløkken dokumenterer sine samfunnsengasjerende meninger med dagens ord. Vi skal, om dere vil eller ikke!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags