Dette sto i en reklame for Telenor-dekning lørdag 18. november. Det er knakende godt sagt, og det er jo så riktig! Det koster så lite å takke for gaven! Det er en forunderlig tid vi lever i, det er liksom ikke så viktig lenger å takke for det en får. Vi nærmer oss jula, og mange gaver skal pakkes og sendes landet over. Det jeg har opplevd, og som jeg tror mange mennesker opplever i tiden, er at det er få som takker for hva man har fått!

Det er en sørgelig utvikling, og jeg frykter at den unge generasjonen ikke lenger lærer at det skal takkes for hva man får. Personlig har jeg i noen måneder gitt bort min nye bok «I Institusjonenes klør», og jeg er forskrekket over hvor få som har takket for den. Og det gjelder ikke først og fremst unge mennesker, men statsråder, stortingsfolk, og ordførere fra hele landet. Ikke minst har ordførerne i Oppland sviktet stort!

Jeg trodde den velvoksne generasjonen hadde lært å takke, men nei. Faktisk er det bare en statsråd, en stortingsrepresentant og to av landets 428 ordførere, som har takket. Det koster så lite å takke for gaven, står det i reklamen fra Telenor. Jeg skulle ønske at mange nå kan huske å takke når de pakker opp julens mange tusen gaver!

Det koster så lite, men vil bety så meget. Det å sette pris på det en får, skulle være en selvfølge!