Gå til sidens hovedinnhold

Er de egentlig kristne i Norges kristelige studentforbund?

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er en kjent sak at Norges kristelige studentforbund («Forbundet) er en studentorganisasjon som skiller seg radikalt fra andre kristne organisasjoner og miljøer.

Å være annerledes, frigjørende og gjerne litt provoserende kan ha sine gode sider. Men man må forvente at kristne organisasjoner bygger sitt virke mer eller mindre på Bibelen. For hva er ellers vitsen med å kalle seg «kristelige»?

Undertegnede er ingen mørkemann innenfor erkekonservativt kirkeliv, eller en som hyller president Trump som en gave fra Herren. Men når man går Forbundet i sømmene så må man stille spørsmål om hva de representerer av kristendom.

Nylig gikk deres leder Ingvild Yrke ut i pressen og mente at Norge nå bør gi bort kristne helligdager til miljøbevegelsen, muslimene og kvinnebevegelsen! Hun støtter seg til en av landet mest liberale prester, Einar Gelius - som tidligere har uttalt at vi har for mange kristne høytidsdager. Det mener altså en som skal forfekte den kristne tro og kulturarv.

Siv Jensens vara (Frp) på Stortinget, Mazyar Keshvari reagerte kraftig på Forbundets leder. Også Venstres Abid Raja uttrykte skepsis til et slikt sært forslag.

Den hellige tekst glimrer med sitt fravær i Forbundets formålsparagraf. Istedenfor er det noen svevende bemerkninger om at «vi arbeider for Guds rike». Det gjør vel de fleste religioner...

Derimot er kampen for et fritt Palestina og rettigheter til lesbiske, homser og transpersoner viktige satsningsområder i Forbundet.

Å nevne navnet Israel blir nærmest som «Hvis navn ikke må nevnes» i bøkene om Harry Potter, hvor Voldemort representer den onde makt.

Kommentarer til denne saken