Hvor skal vi bygge boliger?

Av
DEL

Leserbrev
I Østre Toten kommune har Arbeiderpartiet bestemt at det ikke er aktuelt å bygge hus mer enn 4 km fra barneskole, tomta skal ikke under noen omstendighet være større enn 1,5 mål og det er et krav at nye boliger kobler seg på offentlig vann og avløp.
Senterpartiet mener at vi går glipp av mye om vi ikke utvikler små og større områder også utenfor Lena og Kapp. Det er det flere grunner til;

• Vi vil gjerne at våre ungdommer skal ta med seg ektefelle og småbarn og flytte tilbake til bygda etter endt utdannelse. De drømmer om god plass både til hus og hage, heller enn en trang leilighet i Lena.
• Vi tror at noe av det beste Østre Toten kommune har å by på kan bli borte om vi tar helt bort muligheten til bygge utenom allfarvei.
• Det kan være fint å bo på plasser som ennå ikke er utbygd med offentlig vann og avløp. I dag fins det billige og fullgode tankløsninger som bør gjøre flere tomter aktuelle for bygging. Senterpartiet mener det er aktuelt å si ja til slike anlegg.

Ved å gjøre disse reglene enklere kan vi lettere bygge boliger og lage liv i hele bygda vår. Noen slike lokale prosjekt vil utløse en entusiasme og ståpåvilje hos familier og enkeltpersoner som vi i Senterpartiet mener er utrolig viktig for alle lokalsamfunn. Etterhvert kan akkurat disse husene være med å fylle opp for eksempel Totenviken skole eller Vilberg skole en periode til…

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags