Hvor går MDG Vestre Toten?

Paula Elvesveen, folkevalgt for MDG i Vestre Toten

Paula Elvesveen, folkevalgt for MDG i Vestre Toten Foto:

Av
DEL

LeserbrevJeg registrerer at det har vært en del interesse rundt MDG nå på grunn av vår vippeposisjon som resultat av valget. Da jeg tidligere har uttalt at det føles mest naturlig å støtte ordfører fra Ap, føler jeg behov for å begrunne vårt standpunkt nå overfor velgerne våre, enten de liker eller misliker den spenningen som har oppstått. Da jeg ble spurt om hvor vi sto for noe tid tilbake, svarte jeg ut fra personlig erfaring i kommunestyret og tro på hva som vil gi politikk mest i tråd med MDGs program og visjon for et godt lokalsamfunn. Nå handler det ikke om hva jeg og vi tror; nå handler det om hva vi faktisk kan få gjennomslag for av vår politikk sammen med andre partier.

Den gang var situasjonen en annen enn nå. Vippeposisjonen har gjort vårt valg mer komplekst. MDG er erklært blokkuavhengig, og vi samarbeider i ulike kommuner med forskjellige partier. Vårt eneste forbehold handler om Frp. Her samarbeider vi ikke politisk, eventuelt kun valgteknisk.

Vårt ansvar er å få til mest mulig grønn politikk for mennesker og miljø. Derfor skal vi nå sondere og finne ut med 100 prosent sikkerhet hvilken konstellasjon som vil gi mest gjennomslag for vår politikk. Vi skriver ikke under på en samarbeidsavtale, eller lover støtte til noen ordfører, før vi har gjennomslag vi er fornøyde med.

Vi må ta den tid som er nødvendig for å være sikre på at vi tar et riktig valg for de fire årene som ligger foran. Så håper vi velgerne våre har forståelse for den spenningen vi setter dere alle i. Vi vil gjøre vårt ytterste for at den grønne politikken virkelig skal skinne i Vestre Toten. Takk til dere som valgte meg inn!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags