Moskè, en skummel nabo

SYN: – Kanskje vi ikke trenger se annerledes på denne moskeen enn på bedehus, betel, rikets sal eller andre samlingssteder for forskjellige religiøse grupper, som vi har rundt omkring, spør artikkelforfatteren.

SYN: – Kanskje vi ikke trenger se annerledes på denne moskeen enn på bedehus, betel, rikets sal eller andre samlingssteder for forskjellige religiøse grupper, som vi har rundt omkring, spør artikkelforfatteren. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerI Norge har vi stor toleranse for at vi er forskjellige. Vi hører på forskjellig musikk, vi kler oss forskjellig, vi spiser forskjellig mat og vi har svært forskjellig politisk syn. Vi har også religionsfrihet. Vi har forskjellig navn på hvem vi tror på og noen tror ikke på noen, (andre enn seg sjøl kanskje) Men frykten for det ukjente, får toleransen til å krympe betraktelig.

Hvor mange av dere som har skrevet under på at dere er i mot etableringen av moskeen i Hunndalen har snakket med noen av brukerne eller de som skal etablere den?

Jeg passerer ofte moskeen i sentrum og jeg aldri har sett, hverken folkesammenstimling, trafikkaos eller annen uro i nærheten av den. Det er også mange leiligheter i det bygget. Har aldri sett innlegg og klaging fra de som bor der. Det sto litt i avisen om den da det ble gjort hærverk der. Fra noen av «oss andre».

Kanskje vi ikke trenger se annerledes på denne moskeen enn på bedehus, betel, rikets sal eller andre samlingssteder for forskjellige religiøse grupper, som vi har rundt omkring. Også i boligområder. Særlig i gamle, etablerte. Der det for noen generasjoner siden, ofte ble bygget lokaler, fordi folk ville treffe likesinnede.

De fleste muslimer vi møter omkring oss, er vanlige mennesker som vil komme sammen i sitt «bedehus». Du kan velge å se på det som hvilken som helst annen ny nabo. Det er alltid litt spennende. Kanskje går det smertefritt, kanskje blir det noen utfordringer. Men de får man ta da. I møte med menneskene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags