Høyre vil gi fart på digitalisering

Bilde fra cirka 1905. Husmenn og arbeider møttes på fjellet for å høre foredrag og diskutere politikk.

Bilde fra cirka 1905. Husmenn og arbeider møttes på fjellet for å høre foredrag og diskutere politikk. Foto:

Av
DEL

LeserbrevInnlandet har mange gode museer som på en utmerket måte har tatt vare på vår historie. Oppdraget for museene er å skape interesse og formidle historien til publikum. Kunnskap om fortia skaper identitet og stolthet. Internett har skapt nye muligheter. Museene kan besøkes med mobiltelefon.

I arkiver og i private samlinger finnes store mengder med gamle fotografier som viser vanlige folk i hverdag og fest. Utfordringen er ofte at vi ikke har identifisert personene. Derved blir materialets verdi sterkt redusert. Identifiseringsarbeidet blir vanskeligere jo lenger man venter. Derfor er det viktig at materialet gjøres tilgjengelig for publikum, for å identifisere navn, sted og anledning. Dette er et arbeid som det haster med å få gjennomført. Arbeidet koster museene tid og penger, men skal vi rekke å ta vare på kulturskattene trengs det handling.

Innlandet Høyre vil øke innsatsen for å styrke innhenting, dokumentasjon og formidling av fotografier, noter, film og lydklipp.

Høyre vil også bidra til at bildemateriale fra lokalavisenes arkiver blir gjort tilgjengelig for befolkningen digitalt. Dette er samtidshistorie som knytter oss inn i historien og binder oss sammen i en felles identitet.
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags