Kvalitet og valgfrihet er Høyre-politikk

BARNEHAGEPRIS: – Vi ser at andre kommuner, også i Oppland, også med arbeiderpartistyre, tar betraktelig mindre betalt enn Gjøvik gjør, skriver Høyre-politikeren.

BARNEHAGEPRIS: – Vi ser at andre kommuner, også i Oppland, også med arbeiderpartistyre, tar betraktelig mindre betalt enn Gjøvik gjør, skriver Høyre-politikeren. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.To kjerneverdier for Høyre er kommunalt selvstyre og enkeltmenneskets valgfrihet. Dette kan en finne igjen i mye av vår politikk, også når det gjelder barnehage. Høyre har i regjering vært med på å gjennomføre kvalitetsreform i barnehagene gjennom blant annet ny rammeplan. Dette har Gjøvik Høyre fulgt opp i Utvalg for Oppvekst gjennom å spørre og stille krav til pedagogtetthet og antall fagarbeidere i barnehagene i Gjøvik. Dette vil stå høyt på vår liste også etter valget.

Gjøvik Høyre har også kjempet for de private barnehagenes rett til eksistens, også i Gjøvik. Selv om Arbeiderpartiet har valgt å pålegge dem eiendomsskatt og uttalt at de vil få ned antall private plasser i favør for kommunale plasser. For meg er ikke hvem som er arbeidsgiveren til de som skal gi et kvalitativt godt tilbud til barna våre viktig. For meg er kvaliteten på viktig. Derfor er det også viktig med et mangfold. Jeg er overbevist om at alle barnehagene på Gjøvik gir et godt tilbud til barna hver dag, men ser at tilbudet er veldig forskjellig. Noen har store uteområder i tilknytning til barnehagen, andre bruker nærområdene og marka rundt. Noen går mye på tur, noen har et fokus på estetiske uttrykk. Jeg mener at det er viktig med et mangfold sånn at foreldre har mulighet til å velge akkurat det tilbudet som passer best for sitt barn. Det geniale oppstår ofte i mangfoldet, i skjæringspunktet mellom offentlig og privat.

Stian Simensen som leder utvalg for oppvekst skrev et leserinnlegg i OA i begynnelsen av mai at «dyrere barnehager er Høyre-politikk.» Dette er sludder. Regjeringen har åpnet for at kommunene (Gjøvik styres av Arbeiderpartiet) kan ta mer betalt, vi har økt maksprisen. Vi har ikke sagt at dette er den prisen Gjøvik må ta.

Vi ser at andre kommuner, også i Oppland, også med arbeiderpartistyre, tar betraktelig mindre betalt enn Gjøvik gjør. Dette får stå for Arbeiderpartiet på Gjøvik sin regning, som dessverre må betales av barneforeldrene på Gjøvik. Det Høyre i regjering derimot har sørget for er å gi foreldre som trenger det redusert betaling og gratis kjernetid. Simensen mener tilsynelatende ikke at dette er en god ordning, men for dem dette gjelder er betyr det mye.

Jeg forstår at mange har behov for å skylde på andre for sine egne upopulære beslutninger, men når du har bestemt prisene så lenge dette har vært mulig, synes jeg det er litt flaut når Arbeiderpartiet ikke tar ansvar for høye barnehagepriser på Gjøvik, at de virker imot mangfold i tilbudet og er mer interessert av eierforholdet i en barnehage enn kvaliteten på tilbudet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken