Hva er egentlig glass- og metall-søppel?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I dag skulle glass- og metalldunken tømmes. Ja fint, tenkte jeg, endelig – etter at dunken min ikke har vært tømt de siste to gangene når den skulle tømmes. 
Riktignok var det da bare litt «bunnrusk» inni den, bestående av tomme syltetøyglass, tomme glassflasker, litt aluminiumsskål og slikt, men syntes likevel det var litt rart ...
I dag derimot var den blitt skikkelig full, da jeg nå la inn noen metall(!)-stenger og metall(!)-gitre og gledet meg til å endelig bli kvitt dem.
Men, nei da! Jeg kommer hjem og finner en gul lapp på dunken at den ikke var tømt på grunn av «feilsortering».
Jaså?
Metallstenger og metallgittere er altså ikke metallavfall! Og glassflasker er ikke glass! Interessant, dette. Hvis altså metall- og glassgjenstander ikke skal i den såkalte glas- og metalldunken, hva er det egentlig vi har fått den for? Hvis slike ting skal inni restavfall likevel, hvorfor blir man da oppfordret til å sortere det?
Ja vel, ja.
Jeg har tatt lærdommen min. Fra nå av skal denne fine dunken med grønn lokk bare få stå der til pynt, siden den jo uansett ikke skal brukes.
Men jeg synes at Gjøvik kommune bør ta en liten prat med Horisont om deres vurderinger av hva som er hva i søppelsorteringen. Jeg synes det er helt bak mål at vi blir oppfordret til å sortere søppelet og så får vi beskjed om at alt er restavfall likevel og sortert søppel blir ikke hentet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags