Guldahl Madsen misforstår

Av
DEL

LeserbrevArbeiderpartiet mener det er en fin verdi i det norske samfunnet at unger med ulik bakgrunn går sammen i den offentlige fellesskolen. Skolen skal være et fellesskap uavhengig av foreldrenes lommebok, bakgrunn eller utdanningsnivå. Etter å ha lest innlegget til Christin Guldahl Madsen fra Venstre er jeg litt usikker på om hun ser den samme verdien av dette.

Samtidig følger kritikken av Arbeiderpartiet ganske klassiske mønstre i debatten om skole her til lands. Høyresiden er opptatt av de private skolenes ve og vel. Venstresiden vil hegne om den offentlige fellesskolen. Sånn sett er det intet nytt under sommersolen.

Mitt utspill er ikke en kritikk av foreldres selvstendige valg av skole for sine unger. Det er opp til hver enkelt. Det er dette Guldahl Madsen misforstår. Min jobb som lokalpolitiker er å gjøre den offentlige fellesskolen best mulig – det er der de aller fleste av ungene i Gjøvik skal få opplæringen sin. Og påpeke at når ressurser forsvinner fra det offentlige og til det private, så blir den jobben vanskeligere.

Derfor må den internasjonale skolen forstå at den er en del av det totale utdanningstilbudet i Gjøvik. Og at de valg skolen gjør når det gjelder utvidelse av kapasitet, har konsekvenser for de andre skolene i Gjøvik. Der altså de aller fleste av ungene i Gjøvik går. Det er det jeg legger i at den private skolen må ta samfunnsansvar.

Så avlegger også Guldahl Madsen de videregående skolene en visitt. Hennes regjering har godkjent den private videregående skolen Create på Lillehammer. På Gjøvik er musikk-, dans- og dramalinja bekymret for at et privat tilbud skal undergrave et godt offentlig tilbud. Synes Guldahl Madsen det er helt i orden at et privat skoletilbud på Lillehammer kan frata elever på Gjøvik et godt offentlig tilbud?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags