Oppvisning i full forvirring om Innlandet 2020

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Side 8 og 9 i Oppland Arbeiderblad den 8. desember viser et stort bilde av tre Ap-ordførere i Gjøvik, Østre og Vestre Toten som tilbyr Gjøvikregionen til å sette fart på Innlandet. I samme oppslag er et bilde av Oppland Aps fylkesleder og stortingsrepresentant Tore Hagebakken som referer til at han i Stortinget dagen før – kjempet mot Innlandet. Underteksten på bildet er «kjempet forgjeves».

Heldigvis, ja. To ganger i år har et flertall i Stortinget nå sagt ja til Innlandet 2020. Venstre og jeg har stemt for. Begge ganger. Hagebakken og Ap har stemt mot. Begge ganger.

Litt lenger ned i teksten på side 8 i Hagebakkens referat fra Stortinget, kommer det fram at han «ikke er motstander» av Innlandet 2020. Likevel har han altså fremmet forslag i Stortinget om å reversere sammenslåingen fra tidligere i år. Hagebakken og Oppland Ap får ikke bestemt seg for hva som kommer først – høna eller egget. Det blir en oppvisning i full forvirring og null handlekraft.

Heldigvis har vi i Gjøvikregionen tydelige aktører som vil ta lederskap for vekst og utvikling. Industrimiljøet på Raufoss sier det hver gang jeg møter dem; sats på Innlandet og sørg for regionale virkemidler til å styrke industrien. NTNU Gjøvik og SINTEF Raufoss er også tydelige på at vi trenger mer forskning og innovasjon for å holde oppe vår konkurransekraft i Oppland og Hedmark. Gjøvikregionens bedrifter ligger langt foran andre regioner i Oppland og Hedmark i eksportinntekter. Det er derfor helt naturlig å bruke dette miljøet til å lede an for å skape enda flere muligheter – og inntekter. Til vår del av landet.

I 2018 skal jeg og Venstre bidra til å lede an i arbeidet med å fylle de nye fylkene med oppgaver og virkemidler for å skape grønn vekst og videre velferd i Gjøvik, Toten, Land, Hadeland og Valdres. Ja, i hele Innlandet. Og i hele landet. Jeg gleder meg til å jobbe med alle gode krefter som vil sette både full fart og samme retning.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags