Må det skje en ulykke?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerAlfarvegen der den møter Vestre Totenveg og Ringvegen. Kommer tre biler etter hverandre, krysser Vestre Totenveg og skal inn i Alfarvegen, så propper det seg ved første innsnevring når det kommer bil imot. Bil nummer tre har kanskje henger, og blir stående langt ut i Vestre Totenveg. Farlige situasjoner oppstår her stadig vekk. Hvem har fått for seg at denne løsningen er en god løsning? Her er mer enn nok med 30 kilometer i timen og fartsdempere. Fjern disse tullete innsnevringene omgående. Disse senker ikke, men øker situasjonen for ulykker proporsjonalt med antall tullete innsnevringer. Aldri sett maken i noen annen by heller. Er dette faktisk lov?

Odnesvegen. Oppland fylkeskommune: Her er 60 kilometer i timen fra Hunndalen til Grandevegen. Vegen har gang/sykkelvei. Men fra Grandevegen til Rundkjøringa opp mot Grytbakka retning Snertingdal, gjelder også 60 kilometer i timen fartsgrense. Her er ingen gang eller sykkelvei, men samme fartsgrense. Strekningen opp til Vardebanen brukes av barn og unge til trening. Det er stor økning av barn på strekningen om sommeren, mange nye hus oppføres i området, og trafikken øker i området. Telling i dag søndag mellom klokka 16.30-16.45 altså et kvarter, viste 45 biler!

Strekningen er gjennomfartsåre for all landbrukstrafikk blant annet. Nå står våronna for tur, og store traktorer i 70 kilometer i timen er helt vanlig foreteelse. Å ferdes på denne strekningen er en risikosport som absolutt er farlig. At det ikke til nå har skjedd stygge ulykker her er kort og godt mer et under enn flaks!

Forslag: sett ned fartsgrensen til 50 kilometer i timen på strekningen for biler og 30 kilometer i timen for traktor. Steng veien fra Grytbakka og ned til Coop-butikken for biltrafikk. Enveiskjøring fra denne til rundkjøringa, eliminerer også trafikk fra Snertingdal som helt klart kjøres her. Nyvegen har vært til gode for en ting, tungtransporten er borte, ellers er det like mye ferdsel her som tidligere. Unntak er buss i rute Bybrua, ikke skolebusser fra Snertingdal.

Kan rette instanser se på dette før det skjer noe? Utfordrer politikere og da spesielt Rødt med Rolijordet, som en mann med handling.    

Må endring komme før en ulykke!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags