Bemanningen må løftes opp i omsorgsplan

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Omsorgsplan

Gøvik Senterparti mener framlegget til revidering av ny helse- og omsorgsplan for Gjøvik bør endres. Særskilt mener vi det bør komme et eget kapittel om kompetanse og rekruttering i vår helse- og omsorgstjeneste framover.

Vi må legge en plan for hvordan vi i kommunen skal være rustet i kampen om de kloke hodene framover. Ved NTNU Gjøvik har vi i dag en sterk avdeling for helse, omsorg og sykepleie. På hvilken måte kan vi i årene framover gjøre dette til et prè i kampen om den kunnskapen i vi trenger i utvikling av vårt eget helsetilbud?

Vi i Gjøvik Senterparti ser også fram til å få innspill fra både Norsk Sykepleierforbund og andre tillitsvalgte i Gjøvik knyttet til denne omsorgsplanen. Faglig kvalitet, pasientsikkerhet, aktiv brukermedvirkning og tilgjengelighet er viktige stikkord i hvordan vi utvikler våre tjenester i Gjøvik.

Vi er særlig opptatt av at stadig flere oppgaver i kommunehelsetjenesten også krever at vi må få flere sykepleiere med spesialkompetanse. En godt fagmiljø her vil tiltrekke seg mer kompetanse.

Gjøvik Senterparti vil også vektlegge den gode hjelpepleier, helsefagarbeider og omsorgsarbeider. Vi mener det trengs å lages en egen rekrutteringsplan med tanke på fremtidens behov innenfor helsevesenet i Gjøvik.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags