Gå til sidens hovedinnhold

Følgetongen om legevakta og Kjenseth

Artikkelen er over 4 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ketil Kjenseth kommenterer på nytt legevaktsituasjonen i Gjøvik i leserinnlegg i OA 18. august. I stedet for å komme med utspill om offensiv vilje til nasjonal satsing innenfor helsepolitikken som kan ha med vår lokale legevakt å gjøre, er han nok en gang «bekymret» for hvordan vi håndterer dette lokalt.

Som nasjonal helsepolitiker for Venstre velger han i stedet å fokusere på «tre store bekymringer». Disse «bekymringene» er alle sammen formulert slik at de mener å stille meg som ordfører for Arbeiderpartiet i miskreditt, ved at jeg sikkert må ha dårlig dømmekraft. Det er valgkamp i dette naturligvis. Men bare så ingen andre enn Kjenseth er i tvil, så vi jeg klart tilbakevise alle «bekymringene». Dette skal vi finne en løsning på der det hører hjemme, nemlig lokalt.

Hans innlegg har tittelen «Legevakt på sparebluss». Det er nok for å indikere at vi på Gjøvik er noen gjerrigknarker som heller tenker penger enn nødvendig kvalitet på helsehjelp. Det er en unødvendig og uriktig insinuasjon.

Den interkommunale legevakten synes vi naturligvis alle – på tvers av alle partier – er viktig. Den må ha høy kvalitet. Som jeg sa i mitt forrige tilsvar til Kjenseth: «Det er helt nødvendig å finne en løsning for ny legevakt i Gjøvik».

Kjenseth sier mye rart i nevnte leserinnlegg, blant annet at kommunene i legevaktsamarbeidet i Gjøvikregionen «virker i utakt» og «den som går mest i utakt med de andre er vertskommunen Gjøvik». Hvor Kjenseth henter slike forestillinger fra må gudene vite. Tvert imot er det vel slik at det er Gjøvik som naturlig har tatt en akseptert lederrolle i å finne en løsning som alle kan godta. Det kommer altså en politisk sak i alle kommunestyrer nå tidlig høst. En annen stygg insinuasjon han bruker er at «Gjøvik kommune bruker sykehuset som pasienthotell for sykehjemsplasser de ikke har og legevakta for å kompensere for mangel på fastleger». Hvor useriøs går det an å bli, selv om det er valgkamp?

Men den styggeste påstanden han kommer med er «det virker som Gjøviks ordfører, med å tenke «billig» legevakt utenfor sykehuset, anser sykehuset i Gjøvik som t apt. Også som et lokalmedisinsk senter». For det første har jeg ikke sagt at legevakta bør legges utenfor sykehuset, men at det er en løsning som også er utredet. For det andre mener jeg gjennom et sterkt engasjement å være en klar forkjemper for å ivareta Gjøvik sykehus og Solås i den strukturprosessen som nå foregår. Jeg mener å ha bidratt sterkt til at vi fra kommunestyrets side i vår faktisk fikk et enstemmig og klart vedtak – også med Venstres stemmer – når det gjaldt uttalelse i strukturspørsmålet.

Kommentarer til denne saken