Fastlegekrisen i Gjøvik

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

I formannskap og kommunestyre blir vi orientert om kommunens tilstand, og da blant annet om bekymringen over lav befolkningsvekst. I 2017 ville den vært negativ om vi ikke hadde lokket og betalt studenter til å melde flytting, for øvrig et tiltak som støttes av meg.

Gjøvik har mye å tilby de som flytter hit – tomter, barnehage, skoler – men ingen mulighet til å få fastlege. Det er fulle lister overalt, men visstnok noe ledig i Biri og Snertingdal. Det er rimelig å spørre hvorfor denne situasjon har kunnet oppstå, i en kommune som ivrer etter å lokke nye innbyggere til seg. Et allmennlegetilbud er både lovpålagt, og noe som folk selvsagt forventer er på plass.

Før valget i 2015 tok jeg opp spørsmålet om å ansette flere leger i egenregi, dvs. med kommunen som arbeidsgiver. Da kunne vi ha frigjort fastleger fra tjeneste som tilsynsleger ved sykehjem og vi kunne tatt over legedekning i døgnbemannede omsorgsboliger og boliger med stort pleiebehov. Dette ble igjen tatt opp i Utvalget for helse, omsorg og velferd (HOV) 15.11.17 under behandlingen av styringsdokument med økonomiplan 2018.Og et enstemmig utvalg sendte i dette møtet en bestilling til administrasjonen for å se på følgende: «Utrede flere kommunalt ansatte allmennleger i Gjøvik kommune» .

Det er nå gitt signal fra administrasjonen om at flere leger i egenregi er et alternativ. Jeg håper det iverksettes snarest, for vi har ikke tid til flere lange utredninger.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken