Jeg heier på Gjøvik

UTSIKT: – Med utsikten jeg hadde fra scenen oppdaget jeg at dette var et folkemøte for en liten del av befolkningen. Hvite menn over 50 – og enkelte damer avsamme slag, skriver Anne Bjertnæs.

UTSIKT: – Med utsikten jeg hadde fra scenen oppdaget jeg at dette var et folkemøte for en liten del av befolkningen. Hvite menn over 50 – og enkelte damer avsamme slag, skriver Anne Bjertnæs. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevHipp hurra, tenkte jeg da det måtte bæres inn flere stoler og folk sto opp etter veggene på folkemøtet om byutvikling på Samfunnet på torsdag. Folkemøtenes tid er ikke forbi. Men med utsikten jeg hadde fra scenen oppdaget jeg at dette var et folkemøte for en liten del av befolkningen. Hvite menn over 50 – og enkelte damer av samme slag. Og for all del – de har alle en selvfølgelig plass på slik møter og tusen takk for at de kom så mange. Men hvor var alle ungdommene, hvor var alle småbarnsforeldrene, hvor var kvinnene og hvor var de med annen etnisk bakgrunn?

Men nå var jo hovedtrekkplastret en eldre kar på 70 år fra Brumunddal. Og for all del Arthur Buchardt løftet frem noen perspektiver i denne debatten det er lurt å ha med seg. Men når vi blir utfordret på å tenke 50, ja kanskje 100 år frem i tid, hadde det vært utrolig fint om også ungdommen kunne hatt en stemme i denne debatten. Hvorfor var ikke ungdomsrådet invitert til å utfordre oss på byutvikling? Det er jo deres generasjon arbeidet vi i dag gjør vil ha størst betydning for. Burde de være invitert på neste møte, OA?

En mer urban by tettere koblet på Mjøsa har vært en visjon i mange år. Men når vi ikke har klart å lage en plan for hvordan vi skal nå denne visjonen, blir signalene utydelige og veivalgene usikre. For å tegne dette kartet mot fremtiden trenger vi modige politikere som tar tydelige valg, vi trenger initiativrike utbyggere og vi trenger god involvering av brukere, publikum og aktørene ellers som skal bo, virke og bruke byen.

Jeg heier på kulturhus. Jeg heier på kulturhus fordi det gjort på riktig måte med god involvering av brukere og aktører kan bidra til å bygge identitet og tilhørighet. Et hus med aktivitet og plass til flere brukere kan utløse kreativitet og mestring som både kan gi vekst til den enkelte, til publikum og til utøverne. Men det kan også utløse kreativitet, nyskaping og flere arbeidsplasser.

Jeg heier på Hovedtoppen og utvikling av denne. Jeg heier på Hovdetoppen fordi det gir mulighet for å åpne og tilgjengeliggjøre en av kommunens desidert fineste perler. Jeg mener også at vi må sørge for å utvikle det beste i denne muligheten. Å akseptere boligutvikling også på toppen, kan være en forutsetning for nettopp dette. Og jeg vil i tilfelle heie på det.

Jeg heier på sentrum. Jeg heier på at vi skal legge til rette for gode bomiljøer og flere boliger i sentrum. Fordi det er folk som skaper liv. I tillegg skal vi lage rom til gode opplevelser i sentrum. Med et handelsmønster i endring er det viktig at vi tilfører andre motiver for å oppsøke sentrum. Vi er i gang med blant annet skatepark og opprustingen av Storgata – jeg heier på mer.

Jeg heier på at Gjøvik skal vokse og utvikle seg. Jeg heier på alle som vil skape, utvikle ideer og investere penger i prosjekter i Gjøvik. Jeg heier på Gjøvik.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags