Gjøvik, bare muligheter!

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Meninger 

Som ny Daglig leder i Byen Vår Gjøvik har jeg gjort meg noen refleksjoner. Etter to og en halv morsomme og hektiske måneder i jobben, som forøvrig føles som mye lenger... gleder jeg meg til fortsettelsen. Det skjer jo uendelig mye i et bysamfunn som vårt. Gjøvik er i sterk utvikling, og det er mange gode grunner til optimisme selv om de hverdagslige utfordringer vil dukke opp hos oss som overalt ellers.

Jeg kommer fra en region sør i Hedmark der de ofte før sa; «detta går itte...» Eller om noen kom med en idé; «Hadde det vøri noe i detta, så hadde noen gjort det før...» Nå skal sant sies at de har begynt å knekke koden, og at det går godt der også.

Så til Gjøvik, perlen ved Mjøsas bredd der byggeaktivitetene i byen viser vilje og fornyelse, og planene står i kø. Huntonstranda, Mustadhagen, Farverikvartalet og Røverdalen er eksempler på prosjekter som vil berike byen og vise at Gjøvik er en by som vil opp og frem. Vi har Norges største fagskole, og på internasjonal skole kan våre håpefulle gå fra første trinn og ut videregående! Universitetet NTNU befester Gjøvik sin posisjon som kunnskapsbyen i Innlandet, med nasjonal og internasjonal anerkjennelse. Og jeg håper nå at Gjøvik kommune tar ballen og jobber for å bli Universitetskommune i fremtiden.

Byen vår Gjøvik sin oppgave er å trykke på og være en pådriver for aktiviteter og vekst. Det nå godt etablerte Bylauget er et eksempel på mobilisering som kan være med å gjøre en forskjell. Næringslivet generelt står sterk, og tar vi med industriklyngen NCE Raufoss, så er vi en av de råeste på kunnskap og utvikling i Norge.

Det er gledelig å se alle de sterke miljøene innen de kulturelle områdene, det er jo fantastisk å tenke på at Gjøvikregionen har hele tre ferske Olympiske medaljevinnere!

Musikken har alltid stått sterkt i Gjøvik og med konserter i Fjellhallen, Fredvikafestivalen, Sommerslagere, Byfest, bakgården på Kafka og Norsk Akevittfestival som eksempler har vi tilbud som andre byer misunner oss.

På konferansefronten er det bare å melde seg på å glede seg til Fullt Hus!, Byutviklingskonferansen og Mjøskonferansen som alle er eksempler på spennende treffpunkter dette halvåret. For driver man lite eller stort så drømmer vi om det samme - fullt hus! Byen vår er i utvikling og hva vil miljøtiltak og veivalg i dobbelt forstand bety for handel i sentrum, og hvordan bygger vi egentlig en by for fremtiden. Innlandet trenger i disse dager viktige samlingspunkt som viser at vi evner å skryte, ikke syte. Vi skal være tydelige og fremsnakke det vi har, og kjempe for våre rett, men samtidig må vi tørre å være rause på tvers av kommunegrensene og invitere våre naboer til dans.

Sammen med Gjøvik kommune lanserer vi til våren et Byregnskap som skal gi oss faktabasert kunnskap om utviklingen i Gjøvik by. Byregnskapet vil kunne bidra til å skape godt omdømme, og mulighet til å presentere troverdig og riktig informasjon om ståa i Gjøvik.

Vi i Byen vår Gjøvik håper du støtter opp om oss som forening, våre arrangement, byens butikker og handelssenter samt alle aktivitetene som Gjøviks dyktige frivillige står bak. Vi trenger samarbeid på tvers av de forskjellige miljøene, være seg politisk, kulturelt, næringsliv eller idretten, med god samhandling får vi jo til mer! #StoltAvGjøvik

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags