Kulturhus: Om – hva – hvor?

Av
DEL

LeserbrevKulturhus er en spennende. Jeg hører til de som ønsker et nytt hus som ramme for mest mulig av kulturlivet vårt. Men, litt is i magen er viktig. Vi må ta beslutninger i riktig rekkefølge.

OM

Selv om ønsket er stort hos mange av oss, og selv om behovet er stort for mange aktiviteter – så må vi ta oss tid til en grundig vurdering av om ønskene og behovene rettferdiggjør en så stor investering. Hvis jeg er riktig informert, snakker vi fort om 600 til 800 millioner. Det er lett å se at et kulturhus vil bli en verdig konkurrent til andre investeringer. Denne diskusjonen må tas før vi tar neste trinn i trappa.

HVA

Skulle vi bestemme oss for at vi skal bygge et kulturhus, så er diskusjonen om hva det skal tilrettelegges for viktig. Ikke bare er selve diskusjonen viktig, men også hvem som skal inviteres inn i den. En behøver ikke være rakettforsker for å forutse at ønsker og behov raskt vil trumfe økonomisk mulighet. Ikke minst derfor, er det viktig at potensielle brukere av bygget må involveres i prioriteringsdebatten.

HVOR

Dette er det siste trinnet i trappa, selv om mange innspill så langt kan gi inntrykk av noe annet. Vi har tre alternativer. Fargerikvartalet, Mjøsstranda og Shelltomta. I mitt hode er det igjen viktig å lytte til brukere. De som i hverdagen skal øve der, for innimellom å invitere oss publikummere til å høre og/eller se hva de har øvd seg på. Vi må også vurdere synergier. Hvilken merverdi vil ulike lokaliseringer føre med seg?

For ordens skyld så har kommunestyret tidligere vedtatt Shelltomta, pluss en vurdering av Mjøsstranda. Et hvert vedtak gjelder imidlertid til et nytt blir fattet. Vedtaket om lokalisering er neppe hogd i stein.

Enkeltpersoner har gitt uttrykk for meninger blant annet om lokalisering. Også tillitsvalgte i Gjøvik Arbeiderparti. Jeg understreker at Gjøvik Arbeiderparti ikke har tatt stilling til verken om, hva eller hvor. Vi vil i hele prosessen være en svært lyttende organisasjon.
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags