Svar til «Russeforelder» i OA 22. juni

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Meninger 

For å berolige «Russeforelder» og andre i samme situasjon, vil Gjøvik videregående gjerne få presisere følgende;

1. Alle våre vitnemål overføres fortløpende etter hvert som de er klare til Samordna opptak elektronisk, noe som har vært praksis hos oss siden muligheten ble innført for ca. 15 år siden. Å få ferdig disse vitnemålene med alle nødvendige koder og andre detaljer som kreves, er førsteprioritet ved skoleslutt.

2. Alle våre elever får, slik de har krav på, også utstedt papirutgave av vitnemål, evt. av kompetansebevis hvis de ikke har oppnådd vitnemål. Disse deles ut/sendes ut så raskt vi klarer etter skoleslutt. Dessverre er prosessen såpass komplisert og de siste muntlig eksamener er lagt så sent, at vi ikke får dem ferdige før etter at elevene går i ferie.

3. Da Utdanningsdirektoratet har svært kort frist for elever som vil klage på eksamenskarakterer og få svar FØR fristen for opptak til høyere utdanning er ute (fristen går ut før vi har mulighet til å få ferdig vitnemål), tilbyr vi elevene våre å komme og få resultatene på skriftlig eksamen så snart vi har dem tilgjengelige på skolen og har fått lagt dem inn i våre elektroniske systemer. Den raskeste og mest effektive måten vi har funnet for det, er at de får dem individuelt på skolens servicetorg eller skolens eksamenskontor.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags