Gå til sidens hovedinnhold

Gjøvik sykehus – Norges beste ?

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Undertegnende ønsker med dette å fortelle noe om norske sykehus, som antakelig ligger på verdenstoppen når det gjelder den utførelse som leger og sykepleiere gir pasientene. Mennesker er naturligvis forskjellige alt ettersom hvilken situasjonen de er i, men det gjør meg og sikkert mange andre vondt når det kommer klager på sykehusbehandling og det den enkelte ansatte og sykepleier utfører for å ta vare på pasientene. Jeg har stor erfaring med de norske sykehus. Legene arbeider i mange timer mer enn det kanskje arbeidsmiljøloven tillater. Det ser i hvert fall slik ut.

Jeg har mange ganger blitt ringt opp klokken 1800 om ettermiddagen av behandlende lege hvor han/hun har spurt hvordan jeg har det. Jeg kan i samme øyeblikk også ta med meg de fleste av landets sykehjem hvor pleiersker arbeider på spreng for å gjøre sitt beste for de mennesker som trenger slikt opphold.

Jeg tør innrømme at bedre behandling, mat inklusive får du nesten ikke på de beste hotellene vi har i Norge, men enda er det noen som klager, som ikke vil tilpasse seg «verdens» beste behandling og omsorg. Norske sykehus ansatte trenger mer ros enn ris og mange arbeider nesten uten pause. I de siste årene har for eksempel Norge kommet på førsteplass når det gjelder behandling av kreft og utvikling av tilpassede medisiner og på dette området spares det ikke på penger.

Alle legene og sykepleierne jeg har kommet i kontakt med har tatt seg mer enn god tid for å forklare meg hva som skal utføres og hvordan dette blir utført. Dette minner meg mye om undervisningen som utføres på våre universiteter.

Det er heldigvis slutt på den tiden da legene med passende følge kom inn til pasienten en gang om dagen og leste på det kortet som hang bak på sengen. Da var det nedlatende å høre «hvordan har vi det i dag». Jeg gjør også oppmerksom på at Gjøvik kreftavdeling er en av de beste i landet med helt nytt utstyr og de beste kompetente leger innenfor denne del av sykehus behandlingen. Det er mange med kreft som søker seg over til Gjøvik når denne sykdommen har kommet snikende. Jeg kan ikke få sagt det nok, men det å klage på sykehus, pleiere og leger faller utenfor min fatteevne. Naturligvis kan også legene ta feil. De er jo bare mennesker, som gjør sitt beste, men at slike feil gjøres er et stort unntak fra den vanlige gode praksisen.

Dessverre når slike enkelt tilfeller skjer er media på plassen med store overskrifter og med nyhet om tilfellet på de fleste nyhetskanaler, men det å legge opp til en strategi hvor sykehus og pleierske får ros er ikke med i medias interesse. Her er det bare om å gjøre å selge. Jeg avslutter med at det gjør meg glad hver gang jeg må til Gjøvik sykehus for å få livsnødvendig behandling.

Kommentarer til denne saken