La Gjøvik være Gjøvik

FORBUD: – Dersom kommunestyret hadde ment å totalforby heliumballonger, så skulle de ha vedtatt det, og ikke et begrenset forbud, skriver artikkelforfatteren.

FORBUD: – Dersom kommunestyret hadde ment å totalforby heliumballonger, så skulle de ha vedtatt det, og ikke et begrenset forbud, skriver artikkelforfatteren. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Gjøvik Marken har røtter som går over 100 år tilbake. Det har vært med å forme Gjøvik som by og enhver innbygger har et forhold til det folkekjære arrangementet. Gjøvik Marken setter et like sterkt preg på byen som Skiblandner, Fastland og Mjøsstranda. Gjøvik hadde ikke vært det byen er, uten det populære arrangementet.

I mange år har Gjøvik Marken markert seg med å henge opp trivelige heliumballonger over hele byen. Det har vært en integrert del av arrangementet. Nå er det stopp. I OA har varaordføreren i fra Rødt Finn Olav Rolijordet, kategorisk slått fast at Gjøvik Marken bryter kommunens vedtak om å forby slipp og salg av heliumballonger, selv om Gjøvik Marken ikke har gjort noe av det han beskylder de for.

For det første er heliumforbudet i Gjøvik et humørløst og negativt forbud med svært liten effekt, annet enn å markere at Gjøvik ledes av MDG og Rødt – som vil styre byen vår med forbud og påbud.

For det andre anklager Finn Olav Rolijordet Gjøvik Marken for noe som slett ikke er forbudt. Kommunestyret vedtok forbud mot slipp og salg av heliumballonger. Dersom de hadde ment å totalforby heliumballonger, så skulle de ha vedtatt det, og ikke et begrenset forbud. Å anklage Gjøvik Marken for å henge opp ballonger, er derfor en kritikk så hul at den ikke er egnet til annet å skamme seg over.

Gjøvik Marken har aldri mottatt offentlig støtte. Det arrangeres som ulønnet dugnadsarbeid og overskuddet føres tilbake til byen vår. De betaler fast årlig leie til Gjøvik gård og har gitt til sammen 2,5 millioner kroner i gaver til ulike formål i Gjøvik. Det er på mange måter en fest for oss selv, arrangert av byens innbyggere.

Gjøvik Marken er så mye mer enn ballonger. Men jeg er bekymret for varaordførerens manglende vilje til å se hva denne festen betyr. Selvsagt klarer de seg uten å henge opp ballonger. Men i år ville Rødt ta ballongene. Hva ryker neste år når Rødt og MDG styrer byen?

Den ramsalte kritikken Gjøvik Marken har fått fra byens varaordfører er like skammelig som den er gal. Det er trist at en som skal være byens nest fremste representant lar sin egen radikale overbevisning gå foran hensynet til byen vår.

FrP var det eneste partiet som stemte mot ballongforbudet i kommunestyret. Vi vil la Gjøvik få være Gjøvik. Neste år håper jeg Gjøvik Marken henger opp igjen heliumballongene og at byens politikere jubler og legger til rette for folkefesten på Gjøvik Gård. Finn Olav Rolijordet kan gjerne holde seg hjemme.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken