Er kjønnet viktigere enn politikken som skal føres?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I et stort oppslag i OA utbasuneres det at Gjøvik trenger en pause fra mannlige Ap-ordførere. Derfor må vi nå få en kvinnelig ordfører.
Det er ingen tvil om at både Anne Bjertnæs og Christel Kvam er dyktige kvinner, men vi må jo forutsette at de ønsker å føre Høyre-politikk i samarbeid med Frp, Venstre, muligens Kristelig folkeparti og kanskje Senterpartiet.

I de fleste saker vi behandler i kommunestyret er det tverrpolitisk enighet, men i budsjettbehandlingene ser vi det store skillet mellom partiene. I de snart 30 årene jeg har vært med på dette, har budsjettene fra Høyre, med venner, alltid hatt forslag om konkurranseutsetting (et annet ord for privatisering).
På den måten skal de spare inn millioner som kan brukes på andre formål.

Vi i Arbeiderpartiet kan ikke forstå denne troen på at alt skal bli billigere og bedre hvis private skal gjøre jobben. Private vil selvsagt ikke tilby tjenester av sitt hjertes godhet – de vil tjene penger.
Vi mener at de viktigste tjenestene kommunen gir, skal utføres av kommunalt ansette. Da har kommunen full kontroll, de ansatte har regulerte lønns- og arbeidsvilkår og det blir ikke behov for å ansette folk i administrasjonen for å drive med det formelle rundt konkurranseutsettingen.

Det har dessverre vært mange eksempler på at private overtar drift ved å legge inn lave tilbud for å få tilslaget. Etter en tid har det vist seg at dette ikke fungerer og de må gi seg. Da må kommunen overta igjen, selv om de i mange tilfeller ikke lenger har de ansatte med nødvendig kompetanse.

Ja, Arbeiderpartiet har styrt kommunen i mange år. Har innbyggerne lidd under det? Er det ikke slik at vi har ført en politikk som har ført til stor vekst og utvikling? Er ikke tjenestene folk får både i by og bygd i Gjøvik stort sett gode?

Jeg sitter igjen med noen spørsmål: Er det viktigere for folk at ordføreren er en kvinne enn hvilken politikk som skal føres?

Ønsker folk Høyre-politikk? (Sjekk budsjettforslag fra alle år og se hva det vil innebære?)

Til slutt: Ved siste kommunevalg tilbød høyre ordførerjobben til Torvild Sveen fra Senterpartiet for å få flertall. Kan det skje igjen?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags