Kan innflytelse kjøpes i Gjøvik?

FORSKJELL: Even Solhaug mener det understreker politiske forskjeller at Gjøvik Høyre har gått ut og bedt om privat støtte til å drive valgkamp.

FORSKJELL: Even Solhaug mener det understreker politiske forskjeller at Gjøvik Høyre har gått ut og bedt om privat støtte til å drive valgkamp. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDet har kommet oss for øre at Gjøvik Høyre i det siste har sendt ut tiggerbrev til kommunens næringsliv, og forteller om hvilke fantastiske muligheter partiet vil by næringslivet dersom de bare vil støtte Høyre. Salgspitchen, skrevet på vegne av ordførerkandidat Bjertnæs, avsluttes med de betryggende ordene «Du kan gi inntil 10 000 kroner uten at ditt bidrag rapporteres». For vi vil tydeligvis ikke at bidrag skal det?

Vi er glade, ja rent ut takknemlige, for at Gjøvik Høyre sender ut et slik brev.

For det første gir det oss anledning til å fortelle både næringsliv, foreninger og alminnelige mennesker at vi ikke kommer til å sende deg en faktura og be om penger til vår valgkamp. For det andre så gjør det forskjellen mellom Gjøvik Arbeiderparti og Gjøvik Høyre desto tydeligere og får fram hva slags skifte Gjøvik Høyre egentlig ønsker seg.

Gjøvik Arbeiderparti er en del av en bevegelse som mener at én person – én stemme er det bærende prinsippet i demokratiet, en bred medlemsbevegelse tuftet på verdiene frihet, likhet og solidaritet, ikke prinsippet om at innflytelse og stemmer kan kjøpes.

Vi ser nemlig hvor galt det går når pengesterke særinteresser kjøper politikere, for eksempel i USA og Storbritannia.

Vi mener at helse og omsorg er så viktige tjenester at det ikke skal auksjoneres bort til sponsorer, men beholdes i kommunal regi med folkevalgt kontroll.

Selvsagt vet vi i Gjøvik Arbeiderparti at velferd og god fordeling er tuftet på bærekraftig verdiskaping. Derfor er også næringslivet i Gjøvik sterkt og i vekst – fordi forholdene legges til rette for det.

Gjøvik Høyre vektlegger også viktigheten av å si ja. Vi ønsker også en ja-kommune. Likevel må vi si nei til å bli med på en pengegalopp i valgkampen. Det er verken lokalsamfunnet eller lokalpolitikerne tjent med at vi kaster bort penger på.

Skulle likevel næringsliv eller pengesterke privatpersoner ha lyst til å donere noen slanter, ville vi i Gjøvik Arbeiderparti sette pris på om man gjorde det ved å opprette et fond for vanskeligstilte barn, slik at de kunne få en sommerferie. For eksempel.

Vi i Gjøvik Arbeiderparti vil berolige velgerne med at vår valgkamp ikke er sponset av andre enn våre medlemmer, som legger ned store mengder frivillig arbeid både for oss og for en rekke frivillige lag og organisasjoner, Arbeiderpartiet sentralt og enkelte forbund i fagbevegelsen. Gjøvik Arbeiderparti viser gjerne hvor vi får penger i fra. Det er helt vanlige folk, som deg og meg: velgere.

Det er nemlig velgerne vi skal representere. Og vi vil fortsette å være det vi alltid har vært; et parti av, med og for vanlige folk. Det bærer programmet vårt preg av.

Til sist vil jeg komme med en oppfordring; delta i lokaldemokratiet. Vi er helt avhengige av engasjerte og aktive innbyggere for å skape en enda bedre kommune og for å kunne representere et bredest mulig utvalg av interesser synspunkter. Om du ikke vil være medlem av et parti, bruk stemmeretten og engasjer deg i lokale saker.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags