Gi folk klimafri i jula

LEI: Artikkelforfatteren er lei av «dommedagsspetakkelet» om klimaendringene og mener folk må få fri fra å høre og lese om det i jula.

LEI: Artikkelforfatteren er lei av «dommedagsspetakkelet» om klimaendringene og mener folk må få fri fra å høre og lese om det i jula. Foto:

Av
DEL

LeserbrevNå i jula må media og klimaaktivister virkelig besinne seg og legge sitt klimasirkus flatt. Folk går lei. Etter over 30 år med økende volum på klimaskremsel og krav, så ser det ut til å ha nådd ei grense nå i 2019.
I tillegg til det vanlig, at polisen og isbreene skal smelte og havet skal stige og sette drøssevis av millionbyer under vann, varmerekorder og ekstrem værmeldinger, arter som skal dø i hopetall, avlinger svikte – bare for å nevne litt av dommedagspetakkelet – har det virkelig topp seg i 2019. Først var det mediedekning til tusen av klimabrølet utenfor Stortinget. Så var det arrangerte klimastreiker rundt om i byer i Norge. Så var det full dekning av klima-Greta fra hun satt på fortauet i Stockholm til hun hold en tordentale i full følelsesspekter i FN. Det gikk så langt av selv NRK Nytt på nytt fikk lov å harselere med klimajenta.

Nå i desember ble Ausland og Horn til slutt hjulpet ombord i skuta Lance etter å ha gått over polisen. De var så avmagret, at de lignet på konsentrasjonsleirfanger. Hvis poenget med skituren over polisen var å vise at isen smelter, så druknet det i medias delvis kritiske og harselende dekning av saken. Nå sitter Lance fast i skruisen, og nå må vel Putin sende en russisk atomisbryter for å redde skuta. Men polarheltene Ausland og Horn dukker nok opp i NRK Lindmo ut på vinteren. Vær du sikker. Siste klimasprell før jul var klimamøte som skulle vært holdt i Chile, men ble i hui og hast flyttet til Madrid. Chile hadde nok med seg selv. Dette møtet ble nok en gang en fiasko sies det som vanlig. Klimakuttene og milliardbeløpene ble langt fra så store som kravet. Dessuten; har det vært noe av den ønskede klimapanikken å spore i folket? Svaret er nei. Nå denne siste adventsuka bekjentgjorde NRK nyheter, at de i 2020 skal etablere to klimaavdelinger.

Ei gruppe på 10 journalister på Marinelyst og ei i Bergen. Redaktør har allerde blitt tilsatt. Klimajournalistikk har blitt en egen sjanger som skal videreutvikles. NRKs klimaavdelinger skal forsterke klimanyhetene ut til det norske folk.
Jeg som trodde vi hadde nok med propagandaministeriet for klima, CICERO, i tillegg til Klima og miljødepartementet. CICERO har nå passert 80 ansatte og de har ledige stillinger. Er det våre folkevalgte som styrer denne bransjeveksten eller er bransjen selvstyrt?
Klimabransjen finansieres helt og holdent over statsbudsjettet.
Det synes som om politikerne har havnet i sjakk på det politiske brettet, fordi klimabransjen styrer dronninga på brettet – media.
La oss håpe at både CICERO og den nytilsatte redaktøren i NRKs klimaredaksjon i alle fall holder stilt til over nyttår, slik at vi får fri fra klimaspetakkelet i jula.
Jeg ønsker alle en rolig jul fri fra alt klimamas.
For øvrig ser jeg i min spåkule for klimasaken, at rabalderet vil gå ut på dato i det kommende tiåret 2020.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags