Om Galleri Fjordheims framtid.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.«Traseen vil komme i konflikt med eksisterende galleri Fjordheim. Hvis dette alternativet blir valgt må Fjordheim rives/flyttes/erstattes. Det er foreløpig foreslått å flytte bygget ut til strandsonen ved eksisterende landkar for dagens Mjøsbru.» (E6 Moelv – Biri, kommunedelplan med KU for ny Mjøsbru, 2015).

Den nye Mjøsbrua vil gå i land på den odden der Galleri Fjordheim nå ligger. Det er derfor rimelig at Fjordheim må flyttes / erstattes. Men hva er Fjordheim? En bygning med noe rom der kunst finner sted?

Når Fjordheim skal erstattes bør man ta utgangspunkt i at Galleri Fjordheim er et rolig, skjermet miljø som består av bygninger, virksomhet, hage, brygge, skog, strandsone. Det er miljøet på hele odden som er Galleri Fjordheim. Det er dette miljøet som må flyttes / erstattes.

Det nye Fjordheim må føre videre dette helhetlige miljøet der kunsten finner sted og der fugler og mennesker kan oppholde seg i et sjarmerende landskap.

Må det anlegges en ny skogkledd odde med et vakkert plassert galleri ved eksisterende landkar for dagens Mjøsbru? Er det dette Statens Vegvesen må sørge for vil skje?

5.juni 2018

Per Bj. Boym

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken