Gi kommunene arbeidsro

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Etter at fem av seks Valdres-kommuner har sagt nei til sammenslåing, anbefaler fylkesmannen likevel sammenslåing – det vil si sammenslåing ved tvang. Tvangsekteskap blir sjelden lykkelige, og hvis ikke lokalbefolkningen ønsker kommunesammenslåing, er det lite klokt å tvinge dette igjennom ovenfra.

Kommunene har brukt store ressurser på å utarbeide planer for en mulig sammenslåing. Det er nå behov for ro om kommunestrukturen slik at ansatte og folkevalgte kan bruke kreftene på å løse viktige oppgaver innenfor skole, helse, kultur, miljø, næringspolitikk osv. Det kommunene minst av alt trenger nå, er å bli slått sammen mot befolkningens vilje, eller fortsatt press ovenfra for å endre kommunestrukturen.

Et par titalls kommuner har sagt ja til sammenslåing. Erfaringene disse høster, kan være nyttige i en framtidig diskusjon om kommunestruktur, men nå er ikke tiden inne til å sette i gang nye prosesser – og slett ikke i kommuner der innbyggerne har sagt klart nei til sammenslåing. Stortinget bør derfor respektere resultatet av folkeavstemningene, og la endring i kommunestrukturen i bero.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken