Det er skulk, ikke streik

KONSEKVENS: – Vet virkelig klimaskulkende elever hva å stanse oljeutvinningen vil medføre? spør artikkelforfatteren.

KONSEKVENS: – Vet virkelig klimaskulkende elever hva å stanse oljeutvinningen vil medføre? spør artikkelforfatteren. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevFredag 24. mai er det duket for ny global klimaskulk. FpU står fortsatt klare på vår sak, og oppfordrer elevene til å møte opp på skolen, som eneste ungdomsparti i Norge. Vil du redde kloden, vær på skolen!

Det er hovedsakelig to problemer FpU ser med klimastreiken. For det første er ikke dette noen streik, det er ren skulk. Det sier seg selv at det derfor ikke skal være gyldig fravær. Streik hører ikke til skolen.

For det andre reagerer FpU på hovedbudskapet klimaskulkende elever kommer med: å stanse oljeutvinningen, og helst stenge oljekranen på sikt. For vet virkelig klimaskulkende elever hva dette vil medføre? Vet klimaskulkende elever dette vil medføre at 180.000 personer mister jobben? Verdiskapningen per sysselsatt innen oljenæringen er på hele 12 millioner kroner, mer enn noe annet yrke i Norge! Vet klimaskulkende elever at søsterpartiet til MDG i Tyskland, har sagt at Tyskland er avhengige av gass, for å kunne redusere sine utslipp, og fase ut sine kull og kjernekraftverk? Vet klimaskulkende elever det er et stort energibehov i hele Europa? Vet klimaskulkende elever at norsk oljeutvinning er en av de som forurenser minst i verden? Vet klimaskulkende elever at olje og gass fortsatt kommer til å ha en stor rolle i fremtiden?

FpU ser ikke på norsk olje og gass som en del av problemet innenfor klimakrisen, men en del av løsningen. Ved å avvikle norsk oljenæring vil norsk økonomi gå nedover, arbeidsledigheten vil gå opp, og de globale utslippene vil øke. Dette er noe alle vil unngå. Norsk olje og gass skal videreutvikles, ikke avvikles! Vi er i startfasen av en grønn omstilling av samfunnet vårt, og verden vår. En omstilling av et helt samfunn tar tid, og koster penger. Penger vi effektivt kan få ved bruk av vår olje og gass-eksport til Europa og resten av verden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags