Ap er som troll – de sprekker i dagslys

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Vi trenger ikke mer svartmaling nå i mørketiden. Regjeringen bevilger mye penger gjennom Nye Veier til å utbedre E6 fra Moelv, via Biri til Ensby. Og vi foreslår store penger for å kutte bomtakster i bomprosjekter over hele landet. Satsingen overgår det Arbeiderpartiet noen gang har gjort forsøk å gjennomføre. Mer vei, og mindre bompenger. Det er sang i hjertet til Fremskrittspartiet.

Dette vil stortingsrepresentantene Rigmor Aaserud og Tore Hagebakken fra Oppland Arbeiderparti sette brå stopper for. De vil kutte 350 millioner kroner til Nye Veier, som har ansvaret for veiprosjektet på E6 fra Moelv, via Biri til Ensby. Ved å gjøre dette risikerer vi en bråstopp på prosjektet og flere års utsettelse. Dette er en vei hele Oppland har ventet på, og når midler endelig er på plass skal de plutselig kutte. Aaserud og Hagebakken burde skamme seg. Dette er illojalt mot alle som har stemt på dere i Oppland.

Over hele landet har mosegrodde Ap-politikere man ellers aldri hører noe ifra, kommet ut av sine mørke huler for å kritisere FRP og regjeringen veisatsing. De har ment at den ikke har vært tilstrekkelig, og samtidig hatt frekkhetens nådegave til å kritisere oss for at det kuttes for lite i bompengene. Men hva skjedde egentlig?

Troll sprekker når de kommer fram i lyset. Det samme gjorde Arbeiderpartiet da de la fram sitt alternative forslag. De har ikke foreslått en eneste krone til riksveier i Oppland. Tvert imot vil de kutte 25 millioner kroner på å utbedre riksveiene våre. Et enda større jafs vil de ta av støtten til fylkesveiene våre. 170 millioner kroner vil de skrelle bort fra veier med et enormt vedlikeholdsetterslep.

Og bompengene da? Hvorfor foreslår AP å fjerne regjeringens kutt i bompenger? Dere klager på at FRP ikke reduserer bomtakstene mer, men selv vil dere stemme for at de skal være høye!? Og på toppen av alt foreslår Arbeiderpartiet å ØKE bilrelaterte avgifter med nesten tre milliarder kroner. Bilistene skal betale mer for å eie bil, mer for drivstoffet og mer for å kjøpe bil.

Jeg har i det minste klart å få mitt parti til å foreslå bompengekutt, kutt i årsavgift, kutt i kjøpsavgifter, kutt i omregistreringsavgifter. Jeg måtte bite i meg en liten økning i drivstoffavgiften, men vel vitende om at FRP har klart å redusere bilrelaterte avgifter med over to milliarder kroner. Og samtidig har vi økt veibevilgningene over statsbudsjettet med nesten ti milliarder kroner. Det er jeg stolt av. Og innbyggerne i Oppland har langt mer glede av dette enn av Aaserud og Hagebakkens løgn og bedrag. Vi trenger ikke mer svartmaling i mørketiden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken