Fiber til Toten 2022

Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Meninger 

Midt i Stortingsvalget som kommer nå har vi fortsatt lokalpolitikere som arbeider for kommunen og innbyggerne. Det er til disse og innbyggerne i Østre Toten at jeg nå vil skrive noen ord. La kommunen sammen med innbyggerne bygge ut den digitale motorveien, fremtidens viktigste infrastruktur.

Dette handler ikke bare om livskvalitet, men også om mulighetene for å ha fremtidens arbeidsplasser og befolkning. Næringslivet trenger dette. Skoleelever i alle aldre trenger dette. Hjelpemidler som er nødvendige når eldrebølgen og det grå skiftet sprer seg over bygda vil være elektroniske og kommunisere over Internett.

Dette er også en mulighet for å få bedre kommunikasjon og renommé hos innbyggerne våre. Dersom de ser at kommunen aktivt er på lag med dem for å utvikle bygda håper jeg de får et bedre bilde av kommunen og kanskje de stiller seg selv til disposisjon når kommunen trenger innspill og lagarbeid.

Dette kan være en nøkkel for å få til et samspill med innbyggerne. For å vise innbyggerne hva Kommune 3.0 er. Vise at Østre Totens politikere satser og er innovative, Ikke bare er fulle av flotte ord og luft.

Vi har iallfall to aktører som er på hugget nå. Disse stiller gladelig opp og vil hjelpe kommunen å lage planer. Men vi må satse, og vi må satse nå!

Dersom kommunen blir med i førersetet sammen med utbyggere og ildsjeler fra hele bygda kan vi få det til. Går kommunen aktivt inn og bevilger tid, ressurser og penger er det fullt mulig å få fiber til hele bygda innen 5 år. Det er mulig å få statlig støtte da bredbåndsutbygging er et satsningsområde for Storting og Regjering. Men da må vi være klare på hvor vi vil.

Økonomisk vet vi ikke hva dette koster. Det blir et spleiselag mellom utbygger, innbygger, stat og kommune. Målet er enkelt, men er politikerne villige til å satse? Vil det komme mer enn bare gode ord og intensjoner?

Jeg tror tiden er klar og at politikerne kjenner sin besøkelsestid. For jeg vet at alle politiske partier i Østre Toten har et ønske om fiber til alle. La oss nå gå sammen og vise innbyggerne våre at vi er lagspillere MED DEM. Strategiene for 2018 legges nå 23/24. mai og i kommunestyremøtet 14. juni. Snakk med politikerne i kommunen og frem Fiber til Toten 2022!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags