Jørn Eggums fantastiske 1. mai tale

Bilde av Stig Vestlie  fra aid

Bilde av Stig Vestlie fra aid

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevHovedtalen 1. mai på Raufoss ble sendt live på Radio Toten. Jeg må si jeg er mektig imponert over innholdet i talen.

Jørn Eggum, leder i fellesforbundet, gikk til angrep på alt det forferdelige den sittende regjeringen gjennomfører. Skattelette, bompenger, kontantstøtte, konkurranseutsetting og midlertidige ansettelser fikk virkelig gjennomgå. Det beste av alt. Det er FrP som har skylda for alt. Og vi skylder alt på innvandring.

La meg starte med det siste. FrP er en del av en firepartiregjering. Vi får ikke på langt nær gjennomslag for alt vi vil, men sånn er det når man ikke har flertall alene. Da må man inngå kompromisser. Alle fire må få noe. Det kalles å gi med den ene hånda for å få noe i den andre. I innvandringspolitikken har vi fått mye gjennomslag noe vi er glade for på vegne av det norske folk. Vi er opptatt av en god velferdsstat. En god skole, sikre arbeidsplasser, en fornuftig beskatning og en verdig eldreomsorg. Vi har, gjennom Granavollerklæringen, fått til at Norge skal ta imot maks 3000 flyktninger hvert år. Vi vil ha en bærekraftig innvandringspolitikk i motsetning til de rødgrønne som mener det er helt greit å ta imot 35.000 per år og dermed sette hele vår velferdsordning på spill.

Eggum freste av sinne over skattelettene som denne regjeringen har gitt. Han virkelig gned inn at det aller meste har gått til de med høye inntekter. Han nevnte ikke med et ord at også en vanlig industriarbeiderfamilie har fått 40.000 kroner i skattelette. Han nevnte heller ikke med et ord at de aller rikeste betaler mere skatt samlet nå enn i 2013 (40 prosent i 2013, 42 prosent i 2018). Derimot gledet det hans hjerte at det norske folk frivillig bidrar til det offentlige gjennom skyhøye skatter og avgifter. At det norske folk frivillig bidrar til at det offentlige kan forvalte andre sine penger på dyrest mulig måte.

Det fører meg videre til konkurranseutsetting, som i følge Eggum er så forferdelig at det nesten burde vært straffbart. At private, stiftelser eller organisasjoner er villige til å risikere egne midler for å sikre full barnehagedekning og en verdig eldreomsorg, er for Eggum en styggedom. Han stempler disse hardt arbeidende mennesker som skaper arbeidsplasser og skatteinntekter, som velferdsprofitører av verste sort. At vi har full barnehagedekning i Norge, og har hatt det i 16 år, er takket være barnehageforliket som ble utarbeidet av FrP og SV i 2002. Til og med SV sier at dette ikke hadde vært mulig uten private aktører. Nå står denne ordningen for fall. Ap driver nå en «rekommunalisering» av barnehager, sykehjem og omsorgsboliger. De vil ikke ha full dekning. De foretrekker dyre løsninger som gir færre plasser og køer.

Midlertidige ansettelser fikk også gjennomgå. Her bruker Ap og LO mye energi på å skape en oppfatning av et problem som ikke er der. Fakta er at det er langt færre og vesentlig mindre bruk av midlertidige stillinger nå enn i 2013. Arbeidsledigheten i Norge er den laveste på 10 år, selv etter oljekrisen i 2014. Norge går så det griner. Det skapes arbeidsplasser og skattepenger renner inn i kommunene som aldri før takket være den sittende regjerings skatte- og avgiftslettelser som gjør det lønnsomt å utvide og investere.

Bomringer, bomstasjoner og bompenger fikk virkelig gjennomgå av Eggum. Denne usosiale måten å flå det norske folk på utløste nok en gang Eggums vrede i sitt innlegg. Selvfølgelig er også dette FrPs skyld. Ikke med et ord nevnte han at Ap, Sp, Sv, KrF, V, H, R og MDG alle vil ha bompengefinansiert veibygging. Han nevnte heller ikke med et ord at de samme partier rundt om i fylkesting og kommunestyrer vedtar bomringer som skal finansiere alt mulig rart unntatt veibygging og veivedlikehold. Oslo, Bergen, Stavanger og Drammen har alle vedtatt lokale bomringer mot FrPs stemmer. Etterpå skylder de på FrP som ikke stopper disse i stortinget og i regjeringen. Eiendomsskatten derimot, som virkelig er usosial fordi den rammer de med lave inntekter, barnefamilier og minstepensjonister ekstra hardt, nevnte han ikke med et ord. Vi har fortsatt ikke flertall hverken i regjeringen eller på stortinget. Men vi er det eneste partiet som er imot bompenger og eiendomsskatt. Slutt å gi oss skylden for deres egne vedtak.

Kontantstøtteordningen unngikk heller ikke Eggums vrede. Dette er KrFs hjertebarn og ble innført av Bondevik-regjeringen i 1998. Jeg vil minne Eggum om at i perioden 2005 – 2013, Stoltenberg-regjeringen, hadde Ap, SV og Sp flertall på stortinget. Dersom denne ordningen er så forferdelig som Eggum vil ha det til, kan jeg ikke for alt i verden fatte hvorfor de ikke fjernet den da de hadde muligheten.

Jeg vil til slutt gi Jørn Eggum honnør. Han klarte på en glimrende måte å lure mange av tilhørerne til å tro at FrP har skylda for alt det de rødgrønne har vedtatt både mens de satt i regjering og lokalt i fylkesting og kommunestyrer. Han klarte også å lure mange av sine tilhørere til å tro at bare det offentlige får full styring og folk flest betaler mer i skatter og avgifter, blir alt bra. Min konklusjon av Jørn Eggums tale er at det ultimate marerittet for sosialister er å gå tom for andres penger.

Til høsten er det valg. Kommune- og fylkestingsvalg. Ingenting av det Jørn Eggum pratet om vil bli forandret etter høstens valg. Med unntak av en ting. Lokale bomringer. Vil du unngå dette i Vestre Toten må du gi din stemme til FrP.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags