FpU i Innlandet ønsker prøveordning med bordellvirksomhet

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Innlandet FpU sier JA til en prøveordning med bordellvirksomhet i Norge. 1. januar 2009 ble det ulovlig å kjøpe sex i Norge. Salg og kjøp av sex har ikke av den grunnen stoppet, den har tvert imot økt. De prostituerte har en utrygg arbeidshverdag på gatehjørnene og kan bli utsatt for grove overgrep uten muligheten til å få den hjelpen de har behov for.

Vi mener en ordning med bordell vil skape trygghet for sexarbeiderne ved at det arbeides i trygge omgivelser. Dersom vi går for modellen fra Australia og Nevada vil testing for kjønnssykdommer vil være en selvfølge for både arbeidere og kunder. Dette skaper trygghet for både kunden og arbeidstakeren.

Driften må godkjennes av staten før oppstart. Arbeidstakerne vil få lønn, betale skatt og opptjene seg pensjon på lik linje med andre arbeidstakere. Bordellene må være godkjent for drift og hallikvirksomhet vil fremdeles være ulovlig. Markedet for «svart»-prostitusjon blir mindre, samtidig vil færre bakmenn minske sjansen for at mennesker blir utnyttet til sexkjøp i Norge.

Alle skal ha frihet til å bestemme over egen kropp, også om du vil selge den. Det viktigste er at det gjøres i trygge omgivelser slik at kriminalitet unngås, og hjelp kan nås. Innlandet FpU mener ingen skal kunne bestemme hva du ikke kan gjøre med kroppen din, og vil gi deg trygge rammer til å utføre det arbeidet du ønsker.

Stine Jakobsen, Nestformann i Innlandet FpU

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken