Fleksible kollektivløsninger i Østre Toten?

1.kandidat for MDG Østre Toten

1.kandidat for MDG Østre Toten Foto:

Av
DEL

LeserbrevPå Østre Toten har vi Ringruta og noen skolebusser som kollektivtilbud i dag, og det sier seg selv at det ikke er godt nok. Derfor bør vi si ja-takk når fylkeskommunen tilbyr oss en bedre løsning.

MDG Østre Toten ønsker fleksible kollektivløsninger. Vi ønsker et tilbud som gjør det enkelt for mennesker å bevege seg mellom tettsteder, besøke kjente, delta på aktiviteter. Et slikt tilbud vil gavne alle generasjoner, og være med å forhindre ensomhet. Det skal ikke være nødvendig å eie egen bil for å komme seg rundt i egen kommune.

I desember fikk MDG på fylkesnivå gjennomslag for å utrede en mer fleksibel transportordning basert på «HentMeg» appen i Sauda.
Her er hvordan Kolumbus beskriver tilbudet: «Du bestiller transport på nett eller telefon, går utenfor hjemmet ditt til avtalt tid og går om bord i en bil eller minibuss. Der sitter det gjerne andre passasjerer, som har hoppet på bilen/bussen før den kom til deg. Du betaler vanlig busstakst, og fraktes dit du ba om i bestillingen. På veien kan bilen/bussen plukke opp og sette av andre passasjerer. I Sauda er HentMeg tilgjengelig mellom kl. 9-14 og 16.30-20 på ukedager, og fra 10-15 på lørdager.»

Siden prosjektet er nytt ønsker fylkeskommunen å teste det ut i første omgang.

Jeg håper Østre-Toten kommune melder seg på!

MDG oppfordrer alle politikere i kommunen til å engasjere seg så vi blir pilotkommunen. Dette kan bli en fast ordning om folk får vite om ordningen. «Hent meg» skal ikke gå på bekostning av det ordinære busstilbudet, men vi ønsker det velkommen som et supplement.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags