Finnes det fortsatt flyktninger?

Av
DEL

LeserbrevVi ser dem ikke så ofte på fjernsyn og i aviser lenger, og det er lett å tenke at det ikke lenger finnes flyktninger. Men selv om medias søkelys er flyttet, betyr det ikke at problemet er borte. I 2018 var 68,5 millioner mennesker på flukt, ifølge FN. Av disse flyktet 28,5 millioner over en landegrense, mens 40 millioner er på flukt i sitt eget land.
I forbindelse med Verdensdagen for flyktninger 20. juni ønsker Gjøvik Soroptimistklubb å minne om at nøden er stor, selv om vi ikke ser den daglig. Flyktningsituasjonen i Europa krever fortsatt innsats av frivillige organisasjoner.

Soroptimister arbeider for å bedre levekårene for barn og kvinner lokalt, nasjonalt og internasjonalt. En del av arbeidet vårt er rettet mot flyktninger. På europeisk nivå deltar vi blant annet i prosjekt for å bekjempe analfabetisme gjennom å skaffe bøker til barn i blant annet flyktningleirer, og gjennom prosjektet «Syria back to school» samarbeider vi med UNICEF for å gi utdanning til flyktningbarn. De siste årene er det bygget opp over 20 klasserom i flyktningleirer. Prosjektet støttes av soroptimister i mange land.

Her hjemme har flere soroptimistklubber engasjert seg for å integrere flyktninger i lokalsamfunnet. Blant annet gjennom prosjektet «Aktiv soroptimist», som har som mål å aktivisere barn og kvinner ved transittmottak. I tillegg har soroptimistklubber over hele landet små og store prosjekt rettet mot flyktninger. Dette gjør vi blant annet fordi vi mener det er viktig å ivareta menneskerettigheter, også for dem som er på flukt.

Gjøvik Soroptimistklubb støtter arbeidet gjennom vårt tradisjonelle kjolesalg under nattåpent 26.- 28. juni. Du finner oss i Storgata 10 (tidligere Josefine).

Solveig Schjerpen Hansen, sekretær Gjøvik Soroptimistklubb, Gjøvik


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags