Feminist betyr ikke mannehater

Foto:

Av
DEL

LeserbrevNår jeg forteller at jeg er feminist blir ofte møtt med kommentarer som «hater du menn da?» eller «jeg er jo for likestilling, men jeg er ikke sånn radikal feminist som hater menn» eller noe lignende.

Når jeg hører sånne ting begynner jeg å lure på hvordan et ord som står for likestilling og rettferdighet, kan ha blitt tatt så ut av sin sammenheng til det punktet at folk ikke vil ha noe med det å gjøre, fordi de ikke vil anses som mannehatere.

Hvordan har dette skjedd?

I feminismen, som i alle andre ideologier, finnes det ekstreme ytterpunkter, og disse ekstreme feministene- eller mannehaterne, har den seinere tida tatt mer og mer plass i media. Vi som er feminister, i ordets rette betydning, har havnet i skyggen av dem, og det har gjort at det er disse folka man tenker på når man hører ordet feminist.

Feminisme handler om å jobbe mot skeivheten i samfunnet som gjør at kvinner gang på gang havner på bånn, det handler derimot ikke om at vi vil at menn skal få det fælt, men at det skal bli rettferdig. Det er lett å glemme hva det virkelig handler om når man stadig vekk ser mannehatere i sosiale medier, derfor er det viktig at vi tar tilbake ordet feminist, og bruker det slik det er ment å brukes.

Vi lever i verdens mest likestilte land, men har fortsatt langt igjen før vi er likestilt, noe som viser seg gang på gang, og da må vi være stolte av å være feminister, for vi kommer ikke til å klare å gjøre noe med det hvis vi ikke engang tør å kalle oss feminister.

Vi må være modige og stolte, og vi må aldri slutte å kjempe for rettferdighet og frihet.

Biografi for Mari Røbergshagen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags