Regjeringsskifte nå - ut med de blåblå!

Fra 1. mai på Raufoss.

Fra 1. mai på Raufoss. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevMidlertidige ansettelser og rasering av arbeidsfolks rettigheter!

Den 24. mars 2015 ble endringene i Arbeidsmiljøloven vedtatt. Daværende arbeidsminister Robert Eriksson presenterte endringer rundt bruken av midlertidige ansettelser som han mente ville få flere ut i arbeidslivet. Har det blitt slik?

Nei, arbeidsledigheten har ikke vært høyere på mange år, og ministeren som ble byttet ut innrømmer i ettertid at ledighetstallene fra NAV ikke er reelle. Flere midlertidige fører ikke til flere i arbeid. Det fører kun til at enda flere enn tidligere ikke får fast arbeid.

Alle som har vært i arbeidslivet i mange år er vel enige om at faste ansettelser er det som gir en trygghet, der de fleste kan få lån til egen bolig, bil og andre nødvendige ting. Som midlertidig ansatt har man ikke mye å slå i bordet med, og alternativet er at ungdommen må leie dyre boliger. Spekulanter kjøper opp boliger og leier ut til ågerpris til de som er dårligst stilt i samfunnet, og i stor grad ungdom.

Bruk stemmeretten

Det går mot Stortingsvalg i 2017, og nå må vi snart ta stilling til hvordan vi vil ha det framover. Skal vi ha en blå-blå regjering som fortsetter å svekke Arbeidsmiljøloven og i tillegg gjør det enda vanskeligere for oss som tillitsvalgte å forsvare arbeidstakernes kamp for faste ansettelser og gode lønns- og arbeidsvilkår?

Hvis vi ønsker en regjering som skjønner galskapen i dette, så må vi bruke den makten vi har som fagforeninger til å påvirke politikerne for å reversere endringene i Arbeidsmiljøloven.

Da må de komme kjapt på banen og føre en troverdig politikk, slik at arbeidsfolk som var med og stemte fram disse blå-blå forstår at de har blitt lurt trill rundt med lovnader om reduserte avgifter, bomfrie veier og skattelette til alle! Sanninga er at de rikeste blir enda rikere med dette regimet, og de fattige blir enda fattigere!

Vi som har hatt trygge og faste arbeidsplasser i alle år må ikke være så navlebeskuende at vi tror at dette ordner seg selv. Vi må gjøre alt som står i vår makt for å endre denne kursen og stemme for en sosial politikk som gagner hele samfunnet! 

Årsmøtet i Fellesforbundet Raufoss Jern og Metall.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags