Bursdag uten gjester

Illustrasjonsbilde

Illustrasjonsbilde

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Tenk tilbake på dine barndoms bursdager. Ja, la oss for eksempel si den dagen du fylte 12 år. Husker du hvor utrolig stas det egentlig var? Følelsen av å ha gledet seg i flere måneder – ja, kanskje et helt år. Lukten av kakebakst. Synet av ballonger og flagg. Gleden over gaver og sang. Og ikke minst, – stoltheten over at klassekamerater og venner skulle komme på besøk for å feire akkurat deg. En dag du egentlig skulle ønske kunne vare evig.

Tenk deg så en helt annen situasjon. Den store dagen er kommet, og du fyller 12 år. Du elsker bursdager mer enn noe annet, selv om du kanskje egentlig er en person som gledes mer over å feire andre enn deg selv. Men du gleder deg ikke lenger til bursdager, og du har også sluttet å glede deg over livet generelt. Du er bare ensom, trist og livredd.

For det gjør nemlig noe med deg å bli kastet ut av ditt hjemland etter å ha bodd der i nesten fire år – for så bli plassert i Afghanistan – et totalt fremmed og utrygt land, – hvor det konstant drepes, skytes og bombes uskyldige mennesker. Et land hvor sivile er hovedmålet for terrorister, og hvor jenter – og kvinner blir daglig undertrykket.

Og det gjør deg i hvert fall ulykkelig å sitte i en liten leilighet i dette farlige landet i snart 3 år uten å kunne bevege seg fritt utendørs, ikke kunne gå på skole og heller ikke ha en eneste venn å være sammen med.

I tillegg gjør det nesten livet uutholdelig å vite at selv om man har vunnet i to (!) rettsinstanser om retten til å få bo i Norge, – så vil ikke norske myndigheter gi seg. Noe som gjør at du igjen må vente ... og vente... med triste øyne, tårer på kinnene og sorg i ditt barnehjerte.

Så kan man jo også spørre seg, – om hvorfor skal du egentlig glede deg til å fylle 12 år – når du vet at det vil bli din tredje bursdag på rad uten gjester. Tre år der INGEN klassekamerater og venner har mulighet for å komme på besøk for å feire AKKURAT deg. Ingen bursdagssanger, ballonger eller leker. En trist dag som er helt lik alle andre triste dager. En dag som du absolutt ikke ønsker skal vare evig.

I dag, 4. desember 2017, fyller Farida Khurami 12 år. Hun har bursdag – men ingen bursdagsgjester. Hun er et barn, uten en verdig barndom. Huner ei ung jente som fortsatt lever, men som ikke har et liv. Nå er det jaggu meg nok! Vi trenger ikke ødelegge denne jenta mer. Hun vil ingen noe vondt. Farida ber bare innstendig om å få komme hjem til sitt kjære Norge.

Så vær så snill, – UNE, norske myndigheter og Høyesterett – hvis det finnes et snev av rettferdighet og medmenneskelighet så gir dere Farida verdens beste bursdagsgave på etterskudd – så fort som mulig etter at Høyesterett har behandlet UNEs tredje (!) unødvendige anke i denne saken – nemlig fast opphold i Norge!

Og til deg, kjære Farida – gratulerer masse med dagen! Neste år skal du få feire bursdagen din hjemme på Dokka!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags