Svar til Hindenes om Farida

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDen 4.9.2018 skriver Ketil Hindenes et innlegg i Oppland Arbeiderblad som ble titulert «Konstitusjonell uthaling og barnet i Kabul». Den samme dato setter jeg meg ned og skriver denne kommentaren. Ikke fordi jeg er uenig med ham, tvert imot, men fordi jeg vil besvare noen betimelige spørsmål han stiller og se litt på konsekvenser og mulige tiltak.

Hvor mye opptar det våre folkevalgte i Storting og regjering at Norge har forvist et barn til et av de farligste land på kloden?  Regjeringen er ikke opptatt av det, det er jo også et resultat av deres politikk! Farida er beviset på at deres politikk virker. På Stortinget er det særlig Karin Andersen fra SV som har vært på Dokka og muligens en to tre andre som er bekymret for Farida, men de er ikke opptatt av hva slags land vi utvikler oss til å bli.

Maktfordelingsprinsippet garanterer ikke for demokrati eller rettsikkerhet noe denne saken viser klart. Rettsvesenet har dømt i UNEs disfavør men det hjelper ikke når det er regjeringen som har forbrutt seg og Stortinget ikke reagerer på brudd på deres egne lover. Grunnen er selvfølgelig at de er medskyldige. De har ofret menneskeliv og brukt milliarder i et par tiår for å hjelpe Afghanistan med demokratibygging skolegang for jenter (!) og utvikling. Resultatet er at ingenting har hjulpet og det er det som avsløres hvis de lar Farida komme hjem. Hun er flyktning, ikke innvandrer hvis forskjellen betyr noe for noen.

Hva må gjøres? Det er et statlig overgrep som Hindenes skriver, og det er regjeringens ansvar. Regjeringen består av tre partier; Høyre, FRP. og Venstre. Disse er ikke synderlig påvirket av folkelig debatt som støttegruppa for Farida og andre forsøkt lenge. Det eneste de frykter er dårlige meningsmålinger, særlig før valg. Så parolen må være: Sørge for at regjeringspartiene faller på målingene og Ikke stem på Høyre, FRP og Venstre ved valg med mindre Farida er tilbake på Dokka.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags